NEMAČKI LEKARI zaraženi dolazili na posao: Više od 200 ljudi mora u KARANTIN!

Sumnja se da je troje zaposlenih u bolnici dolazilo na posao iako su imali simptome korona virusa

Foto: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)
213

Više od 200 osoba smešteno je u karantin u nemačkom gradu Šverinu, nakon što je ustanovljeno da su pojedini lekari dolazili na posao sa simptomima korona virusa.

Sumnja se da je u gradu, u kojem živi skoro 100.000 ljudi, najmanje jedan lekar i još dvoje radnika dolazilo na posao u medicinski centar Weststadt sa simptomima korona virusa, i da nisu nosili neophodnu zaštitnu opremu, prenosi “Telegraf”.

Foto: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)

Nakon što je slučaj otkriven, vlasti su naredile karantin za čak 237 ljudi. Oni će morati da budu u samoizolaciji dve nedelje.

Kako je saopšteno iz Centra za socijalni rad, u karantin moraju svi koji su bili više od 10 minuta u kontaktu sa zaraženima u periodu od 21 do 28. aprila.

Foto: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)

Prema nezvaničnim informacijama, zaposlenima koji su imali simptome je rečeno da ne moraju da nose masku, zbog čega je pokrenuta istraga, a ukoliko se ustanovi da je ova tvrdnja istinita, protiv odgovornih će biti podneta i krivična prijava.

Foto: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)
Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More