Vredni đaci Dopunske nastave na srpskom jeziku u Berlinu o vaskršnjim običajima (VIDEO)

Rad Nastasije Bojović
209

„Uskršnji običaji – kod nas i u svetu“ je likovni i video konkurs, koji je realizovan od strane nastavnica srpskog jezika Marije Aleksić i Mirjane Stefanović u okviru vannastavnih aktivnosti Dopunske nastave na srpskom jeziku u Berlinu.

Nastavnice Dopunske nastave na srpskom jeziku su želele raspisivanjem likovnog i video konkursa da se što više učenika srpskog porekla upozna o važnostima i značaju najradosnijeg hrišćanskog praznika – Uskrsa.

Rad Nemanje Bulajića

Jedan od krajnjih ciljeva bio je da srpski đaci razvijaju sopstveni identitet, upoznavajući srpske tradicionalne običaje i nauče više o vrednim delima srpske kulturne i pravoslavne baštine, koje će ih uvek podsticati da održavaju trajne veze sa svojom rodnom grudom.

Rad Anastasije Milenković

Srpski đaci u Berlinu su se u velikom broju odazvali realizaciji konkursa i na imejl adrese nastavnica srpskog jezika, pristigao je veliki broj snimljenih video-zapisa na temu uskršnjih običaja, kazivanja legendi, recitacija i otpevanih pesama koje govore na temu Uskrsa i važnosti njegovog obeležanja u svetskim okvirima. Posebno su bili interesantni i zanimljivi likovni radovi, gde su naši đaci uložili puno vremena i truda da predstave svoje likovne tvorevine na temu uskršnjih motiva u što lepšem izdanju.
Uz nesebičnu pomoć roditelja i kreativnost vrednih đaka Dopunske nastave na srpskom jeziku u Berlinu, nastavnice srpskog jezika uspele su da kreiraju zanimljiv i tematski sadržajan video-zapis, koji na pravi način oslikava i predstavlja naš najradosniji hrišćanski praznik –Uskrs.


Đaci i roditelji po objavljenom video-zapisu na jutjub kanalu i društvenim mrežama srpske dopunske škole u Berlinu, nisu krili svoje veliko zadovoljstvo i ponos, radujući se budućim aktivnostima, koje ispoljavaće pozitivan stav prema očuvanju sopstvenog nacionalnog identiteta, uvažavajući nasleđe kulture drugih naroda.

Rad Danke i Veljka Đumića

Svi učesnici video konkursa i nacrtanih likovnih radova na temu uskršnjih običaja, biće nagrađeni zahvalnicama, u znak male pažnje i budućeg podstreka da što više učestvuju u ovakvim i sličnim aktivnostima.

Veliku podršku i zahvalnost u realizaciji dosadašnjih redovnih i vannastavnih aktivnosti nastavnice srpske dopunske škole Marija Aleksić i Mirjana Stefanović, duguju Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološog razvoja Republike Srbije, Ambasadi Republike Srbije u Berlinu, srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Berlinu, srpsko-nemačkoj zajednici „Mladost“ i KUD „Zlatni opanak“.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More