Ovako predsednik Srbije nagrađuje vakcinisane, a ko se zarazi, a nije vakcinisan, neće imati plaćeno bolovanje

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
546

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je doneta odluka da se da dodatna finasijska pomoć za one koji su se vakcinisali.

On je naveo da će ta pomoć iznositi 3.000 dinara.

Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.

Srbija je već postigla bilateralne sporazume sa nekim zemljama o prelasku granice naših građana samo sa potvrdom o vakcinaciji, a pregovaramo sa još nekim zemljama, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Gostujući na Pinku Vučić je rekao da su takvi sporazumi postignuti sa Mađarskom, Egiptom, Grčkom i Turskom, a pregovara se sa Rusijom, Kinom, Sevenom Makedonijom i Crnom Gorom.

To je, dodao je, za one koji žele da putuju na more.

“Za sve te zemlje neće biti potrebni PCR testovi za naše građane, neće morati da čekaju i da idu u karantine – samo je potrebno da se bude revakcinisan”, rekao je Vučić.

Iznoseći podatke o tome koliko je u prošloj i ovoj godini isplaćeno turističkim poslenicima, odnosno turističkim agencijama, Vučić je rekao da sve one koji drugačije pričaju treba da bude sramota.

Jutros je, kaže, slušao neke “stručnjake” koji su kukali na državu i kojima smeta kada se građani pozivaju da letuju i zimuju u zemlji, jer tada ostvarju najmanji profit i zato što, kako je kazao, mi delimo vaučere I što hoćemo da lljudi najviše noca troše u Srbiji jer tada sve raste, – rastu cene stanova, vikendica…

Vučić je izneo podatak o tome koliko je novca isplaćeno turizmu i agencijama i naveo da su im u 2020. isplaćene tri minimalne zarade, pus dva puta po 60 odsto miminalne zarade i jedna cela minimalna zarada samo za njih.

Ove godine isplaćeno o im tri puta po 50 odsto minimalne zarade, dva puta po 60 odsto minimalne zarade, plus jednaput 100 odsto minimalne zarade, a imali su, dodao i prioritet kod Fonda za razvoj.

Samo u vaučerima je država prošle godine isplatila više od 12 miliona evra, a posebn pomoć dobili su hoteli 350 i 150 evra po krevetu i po sobi.

“Nije vas sramota da izmišljate i strašne laži izgovarate i da svi ćute i da se prave da to nije istina”, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More