Kurc: Ubrzajte se!

Austria's Chancellor Sebastian Kurz, wearing a protective face mask with the Austrian flag prior to a busineš meeting with Slovakia's Prime Minister Eduard Heger in Vienna, Austria, Tuesday, May 4, 2021. (AP Photo/Lisa Leutner)
177

Evropska agencija za lekove (EMA) treba da ubrza postupak donošenja odluke o registraciji ruske vakcine protiv kovid-19 Sputnjik V i drugim pitanjima, izjavio je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Govoreći o isporuci Sputnjika V protiv korona virusa najavljene za april, Kurc je objasnio novinarima da je Austrija odlučila da koristi rusku vakcinu tek nakon što je bude registrovala EMA, preneo je Tas s.

“Budući da EMA još nije registrovala vakcinu, nema ni isporuka. Dakle, ni Rusija nije zainteresovana za situaciju da mi imamo vakcine bez mogućnosti da ih koristimo, dok u drugim mestima postoji velika potreba za njima, a ni mi nemamo nikakvu korist ako se vakcine isporuče, a mi ne možemo da ih koristimo”, rekao je Kurc.

On je istakao da je EMA bilo potrebno mnogo vremena da donese brojne odluke, ne samo kada je reč o ruskoj vakcini.

“Što pre se donesu odluke, verujem da će biti bolje”, istakao je Kurc.

Ovo pitanje se neće završiti, ono se tiče vakcinacije mladih i vakcinacije u budućnosti u slučaju mutacija, naveo je Kurc i dodao da će brze odluke biti od pomoći.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More