U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.402 novoobolela, preminule 22 osobe

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP/
41

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.402 novoobolela od virusa korona, od ukupno 12.647 testiranih. Nažalost, preminule su 22 osobe.

Vodič iz Srbije gde na more: Kuda bez PCR testa i karantina, a gde sa digitalnim sertifikatom o vakcinaciji

 

Podsetimo, u Srbiji je juče testirano 9.074 osoba, od čega je bilo 1.304 pozitivno na virus korona. Na respiratorima je bilo 138 pacijenta, dok su 24 osobe preminule.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedaće sutra u 16 sati, a prema nezvaničnim informacijama, govoriće se o radu kafića i restorana, uključujući i rad u zatvorenom prostoru.

Nezvanično, zatvoreni delovi restorana i kafića, mogli bi da budu otvoreni od subote, 08. maja.

O tome je govorio i predsednik Aleksandar Vučić istakavši da “moli” Krizni štab da uvaži i da se krene sa otvaranjem od petka – da otvorimo i restorane i one zatvorene objekte, ne samo one sa baštama.

Na pitanje da li ćemo moći da pravimo svadbe i kolektivna venčanja ove godine, predsednik kaže da veruje da će to moći da se čini već od juna meseca.

– Nije na meni, na Kriznom štabu je, ali ako nam uspe sve ovo što planiramo, verujem da ćemo moći već od juna meseca – kazao je Vučić.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More