Godfri o borbi Srbije protiv korona virusa: Srbija služi za primer i Zapadnom Balkanu i celom svetu

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
50

Ambasador SAD Entoni Godfri izjavio je da Srbija svojom borbom protiv korona virusa služi za primer ne samo Zapadnom Balkanu već i svetu, kao i da ima samo reči hvale i divljenja za način na koji se bori.

On je u intervjuu za današnji “Kurir” rekao da je sada na građanima da se vakcinišu kako bi se što pre zaustavio virus i vratili u normalu.

“Veoma sam ponosan što se preko 80 procenata zaposlenih u mojoj ambasadi vakcinisalo zahvaljujući Vladi Srbije, a i zato što nam je Vašington poslao dovoljno vakcina da ih mogu primiti i svi ostali i Amerikanci i Srbi”, rekao je Godfri.

Upitan da li ima izgleda da u posetu Srbiji dođu predsednik SAD Džo Bajden, potpredsednica Kamala Haris ili državni sekretar Entoni Blinken, Godfri kaže da te posete već kasne, ali da će se boriti da do njih dođe.

“SAD priznaju važnost uloge koju Srbija igra u Evropi i posvećeni smo unapređenju našeg partnerstva i doprinosu jačanju slobodn, ujedinjene i bezbedne Evrope”, rekao je Godfri.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, rekao je da su SAD nezadovoljne tekućim odugovlačenjem, ali da mu je drago što vlasti u Srbiji uviđaju značaj rešavanja tog problema i činjenicu da odugovlačenje samo šteti ljudima u regionu.

“Podržavamo napore (posrednika EU) Miroslava Lajčaka i radujemo se planiranom pokretanju dijaloga u narednim nedeljama”, rekao je ambasador SAD.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More