Ajdaho: U pucnjavi u srednjoj školi povređene tri osobe, osumnjičena devojčica

Foto:PixaBay
54

U pucnjavi koja se dogodila u srednjoj školi u istočnom delu američke države Ajdaho povređene su tri osobe, a osumnjičena je devojčica iz šestog razreda, koja je donela pištolj u školu.

Žrtve su pogođene u gornje i donje ekstremitete i veruje se da povrede nisu opasne po život, rekli su u četvrtak zvaničnici na konferenciji za novinare, prenosi AP.

Šerif okruga Džeferson Stiv Anderson je rekao da je devojčica izvukla pištolj iz ranca i ispalila više hitaca untar i van srednje škole u Rigbiju, na oko 145 kilometara jugozapadno od nacionalnog parka Jeloustoun.

Jedna učiteljica je razoružala devojčicu i držala je dok nisu došli pripadnici zakona i odveli je u pritvor, ali iz policije nisu davali više detalja, osim da istražuju motiv napada i gde je devojčica našla pištolj.

Učenik Jandel Rodrigez kaže da je sedeo u učionici, ne sluteći šta će se dogoditi.

“Bili smo na času sa učiteljem, radili zadatke, kada se ođednom čuo pucanj, a onda još dva puta. Čuo sam vriske. Naš učitelj je izašao da vidi šta se dešava, video je krv”, opisao je Rodrigez.

Povređeni đaci su u bolnici, a jedan od njih je pogođen u dva ekstremiteta.

“To je pravo čudo da nisu gore prošli”, rekao je doktor Majkl Lemon.

Učiteljjici je ukazana pomoć i puštena je na kućno lečenje, pošto je metak prošao kroz ekstremitet, dodao je doktor.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More