Er Srbija pojačava letove ka četiri destinacije u Rusiji, i u junu uvodi novu liniju

FOTO: TANJUG/ JADRANKA ILIC/
74

Er Srbija planira da, usled velikog interesovanja putnika iz regiona i iz Ruske Federacije, u narednom periodu pojača saobraćaj ka četiri destinacije u Rusiji, pri čemu će obnoviti letove do Krasnodara i Sankt Peterburga i uvesti novu liniju do Rostova na Donu.

Tokom maja, Er Srbija će pojačati frekvenciju letenja ka Moskvi i na toj liniji će leteti sedam puta nedeljno, dok će 4. juna obnoviti letove do Krasnodara, a 8. juna do Sankt Peterburga, koji su bili obustavljeni usled pandemije korona virusa, saopštio je srpski nacionalni avio-prevoznik.

Iz nacionalne vazduhoplovne kompanije ističu da će 4. juna uspostaviti i letove do potpuno nove destinacije u svojoj mreži – Rostova na Donu, do kojeg će saobraćati dva puta nedeljno. Avio-karte za sve navedene letove su već u prodaji.

Dodaju da će Er Srbija na taj način putnicima iz Rusije postati glavna ulazna kapija za putovanja do našeg regiona i dalje.

“Nastavljamo sa brzim reakcijama na sve promene u ograničenjima putovanja da bismo iskoristili svaku priliku koja se ukaže. Ruska Federacija za nas predstavlja strateški izuzetno važno tržište i veoma smo zadovoljni što ćemo uskoro leteti do čak četiri destinacije u ovoj velikoj državi”, kaže Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

Naglašava da su posebno ponosni na činjenicu što, posle Osla i Ženeve, pokreću liniju ka Rostovu na Donu, kao trećoj potpuno novoj destinaciji u mreži Er Srbije od početka izbijanja pandemije korona virusa, a drugoj tokom ove godine.

Srpska nacionalna avio-kompanija prema Moskvi trenutno saobraća šest puta nedeljno, a u planu je da od 13. maja na ovoj ruti leti sedam puta nedeljno. Er Srbija će na taj način omogućiti najjednostavniju konekciju ruske prestonice sa popularnim crnogorskim primorjem, kao i snažnu vezu za putnike iz regiona ka Moskvi i obratno, navodi se u saopštenju.

Rostov na Donu predstavlja politički, kulturni i privredni centar i veoma značajno čvorište južne Rusije. Linija ka najvećem gradu na jugu Ruske Federacije je trebalo da bude uspostavljena u junu 2020. godine, ali su planovi prolongirani usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa.

Uvođenje direktne vazdušne linije putnicima će omogućiti dobre konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Er Srbije, kao što su – Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, London, Ljubljana, Tivat, Pariz, Podgorica, Prag, Sarajevo, Skoplje, Solun, Tirana i Cirih. Direktan let od Beograda do Rostova na Donu u proseku traje dva sata i 50 minuta.

Podaci o redu letenja do i iz navedenih destinacija dostupni su na veb sajtu Er Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More