Potera za Crnogorcima na italijanskim putevima, švercovali Turke u gepeku

Foto: Unsplash/ Philip Schroeder
240

Troje crnogorskih državljana, J. P.(25), S. A.(24) i A.I. (33), uhapšeni su u četvrtak nedaleko od italijanskog grada Trsta zbog sumnje da su učestvovali u švercu turskih migranata, prenosi portal CdM pisanje Vikend novina.

Kako se navodi, granična policija Trsta je, nakon kraće potere, uhapsila J. P. u čijem je automobilu crnogorskih registarskih oznaka pronađeno šest turskih državljana, od kojih su dvojivaa bila u gepeku.

“Patroli Granične policije zapao je za oko automobil sa crnogorskim tablicama zbog neprilagođene brzine kojim se kretao, tako da su odlučili da ga prate u pograničnom području u mestu Rabuijese. Pored toga, policajci su primetili da je više osoba u vozilu i da je vozilo počelo naglo da ubrzava pokušavajući da pobegne, nakon čega su krenuli u poteru”, pišu italijanski mediji.

Pretresom vozila kojim je upravljao J. P. pronađena su dva pasoša na ime dvoje crnogorskih državljana, žene i muškarca, koji su, nakon provera, pronađeni u gradskom hotelu.

Dalja istraga otkrila je njihovu umešanost u krijumčarenje turskih migranata, tako da su S. A. (24) i A. l. (33) uhapšeni i osumnjičeni za pomaganje u švercu migranata.

Turski državljani su smešteni u migracioni centar.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More