Alek Kavčić ispunio obećano: Fondacija počela sa isporukom udžbenika školama

Foto: Fondacija Alek Kavčić
66

Fondacija “Alek Kavčić” počela je sa isporukom besplatnih štampanih udžbenika osnovnim školama u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Fondacije, dosad je isporučeno skoro 10.000 različitih udžbenika.

Škole su najcešće naručivale štampane udžbenke za sedmi i treći razred, a zatim za osmi i drugi, kao i za prvi razred osnovne škole.

“To nije konačan broj, jer se nove škole javljaju svakodnevno. Takođe, pozivamo sve škole u Srbiji, učitelje i nastavnike koji žele da njihovim đacima pošaljemo besplatne udžbenike da se jave fondaciji”, navodi se u saopštenju Fondacije “Alek Kavčić”.

Krajem aprila, nemačka izdavačka kuća “Klet”, koja deluje i u Srbiji, podnela je tužbu protiv Fondacije “Alek Kavčić” zbog, kako se navodi, nelojalne konkurencije.

“Tužbom zbog nelojalne konkurencije ”Klet” traži da se Fondacija ne ponaša nelojalno jer krši kodekse poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja. Fondacija se preko sajta besplatnabiblioteka.com reklamira da nudi besplatne udžbenike koji to nisu”, navodi se u pisanoj izjavi koju je “Klet” krajem aprila dostavio Tanjugu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More