Svetske turističke agencije nude Crnu Goru i Albaniju kao hit destinaciju za ovu godinu, ovo su aduti

Foto: Unsplash/ Alexandr Bormotin
201

Prestižni britanski magazin za putovanja Vonderlast preporučio je Crnu Goru, zajedno sa susednom Albanijom, kao prvu destinaciju na listi zemalja koje bi trebalo posetiti u julu ove godine.

Crna Gora se još jednom našla u društvu egzotičnih svetskih destinacija, kao što su Australija, Sejšeli i Meksiko, a autori članka objavljenog u Vonderlastu ističu Crnu Goru kao savršenu letnju destinaciju sa manje gužve, a idealnih temperatura za ovaj period godine.

“Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor.”

I nemački mediji prepoznali su Crnu Goru kao destinaciju koju vredi posetiti. Poznati nemački nedeljnik Frajcajtvohe objavio je članak o Crnoj Gori, koju u okviru rubrike “Putovanja iz snova” opisuje kao “rajsko mesto na Balkanu”.

Članak o Crnoj Gori objavljen je na osam strana ovog poznatog nemačkog nedeljnika, a autori ističu da, iako mala balkanska država, Crna Gora iznenađuje divnim iskustvima u prirodi.

“Plaže sa kristalno čistim vodama Jadranskog mora, romantična mesta sa velelepnim crkvama, manastiri i palate i onaj mali, sofisticirani Tivat”, dodaju autori.

Osvrnuli su se i na Bokokotorski zaliv, Budvu i Sveti Stefan, Veliku plažu, ali i na sever Crne Gore, ističući prirodne lepote Nacionalnog parka Durmitor.

 

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More