Ova pravila na GRČKIM PLAŽAMA se neće svideti SRBIMA: Grčka se vraća u život ali uz ova četiri uslova!

Kako li će SRPSKI TURISTI reagovati kad čuju za ova obavezna ponašanja na plaži!

Foto: Tanjug (AP Photo/Petros Giannakouris)
329

Grčka se vraća u život, život se vraća u Grčku!

Nepune tri nedelje otkako je ova mediteranska zemlja otvorila svoje granice za državljane zemalja EU, ali i državljane Srbije, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije, danas su konačno otvorene i plaže.

Pre pet dana otvoreni su i kafići i restorani – doduše samo bašte, ali to su Grci jedva dočekali – u baštama nije imala gde ni igla da padne, što se ne bi moglo reći za plaže, jer posetioci moraju da poštuju brojna pravila, prenosi “Telegraf”.

Foto: Tanjug (AP Photo/Petros Giannakouris)

Prvo pravilo podrazumeva da pošalju SMS na broj 13033 sa kodom 6 ukoliko žele da rezervišu ležaljku na nekoj od uređenih plaža.

Kad je reč o merama koje se primenjuju na plažama, one podrazumevaju da razmak između kompleta (suncobrana i dve ležaljke) mora da bude minimum 4 metra. Ovo pravilo može da bude prekršeno isključivo ako na plažu dolaze porodice sa više članova.

Zaposleni na plaži u obavezi su da dezinfikuju mobilijar pre nego što novim gostima bude omogućeno da iznajme suncobran i ležaljke.

Foto: Tanjug (AP Photo/Petros Giannakouris)

U restoranima je zabranjena muzika, a takođe nije dozvoljeno ni zadržavanje u plažnim barovima. Ukoliko ova pravila budu ostala na snazi i kad krene turistička sezona, većina srpskih turista iskusiće novi tip letovanja.

Sve to, međutim, nije obeshrabrilo državljane Grčke da pohrle na uređene plaže i uživaju u kupanju i sunčanju.
Od 19. aprila državljanima Srbije dozvoljen je ulazak u Grčku uz negativan PCR test ili sertifikat o vakcinaciji, ali isključivo preko graničnih prelaza u Bugarskoj. Od 15. maja, kada bude zvanično otvorena turistička sezona, naši turisti moći će da stignu u Grčku preko Severne Makedonije.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More