“Sve mi se ZAMRAČILO”, Novozelanđanin dobio DOMAĆU SRPSKU RAKIJU, pa pitao SRBE kako da je pije, Internet se usijao od SMEHA!

Odgovori SRBA su URNEBESNI a iskustvo NOVOZELANĐANINA neopisivo, evo šta je poželeo posle popijene RAKIJE!

Foto: Instagram/printscreen
116

Isprobavanje lokalne hrane i pića nezaobilazan su deo posete stranim zemljama, ali kako smo navikli i najbolji poklon strancima koji u našu zemlju dolaze. Tako se u rukama jednog Novozelanđanina našla domaća šljivovica, pa je savet za njenu najpravilniju konzumaciju potražio na Reditu.

“Radujem se ovoj domaćoj rakiji od šljiva, koja je stigla čak do Novog Zelanda. Koji je najbolji način da se pije ovo?” zapitao se muškarac i odmah su počeli da pristižu korisni saveti, ali i urnebesni odgovori koje, čini se, mogu da razumeju samo ljudi sa ovih prostora, prenosi “Blic”.

“Ujutru, na terasi ili tremu uz kafu i ratluk sa ukusom ruže”, “Sa dobrim prijateljima”, “Čistu, bez leda”, “Neohlađenu, sobne temperature”, “Polako, veoma oprezno, sa dosta vode” glasili su neki od saveta.

Drugi korisnici su ipak odlučili slikovitije da opišu kako se to rakija konzumira u Srbiji i sve nasmejali.

“Treba ti samo prijatelj koji želi da priča o politici, ali nema pojma o tome”, napisao je neko, drugi dodaje da je najbolje popiti jednu ujutru uz kafu – za buđenje, potom drugu pre doručka – kao priprema stomaka, onda pustiti Sinana Sakića “Ej, otkad sam se rodio” i pozvati prijatelje dok ložite roštilj, “muzika ne sme da prestaje, a kako meso napreduje vi i vaši prijatelji bi trebalo da budete već pristojno pijani, bez majica i punih stomaka”.

“Postoji samo jedno pravilo”

Jedan od korisnika je sugerisao kako postoji samo jedno pravilo za konzumaciju šljivovice, ali i šta nikako ne raditi.

“Zove se “meze”. Treba vam hrana. Obično se tu nađe neki masni sir, šunka, slanina ili dimljeno meso. Bilo šta što je masno. Sprečiće da se previše napijete i omogućiti da uživate u rakiji, nemojte da sedite sve vreme, jer možete da izgubite ravnotežu ako ste pijani i naglo ustanete”, kaže on.

I na kraju, kada su korisnici već počeli da ga upozoravaju na mamurluk, Novozelanđanin je poslušao njihove savete i opisao iskustvo.

“Mislio sam da treba da vam kažem kako je bilo. Ohladio sam rakiju i pijem je čistu. Ukusna je, ali neverovatno moćna. Obično pijem čistu vodku, pa je ovo za mene jako. Popio sam otprilike trećinu flaše i već sam prilično pijan. Osećam kao da će mi se sve zamračiti i da ću se iznenada probuditi u nekoj drugoj zemlji… nadam se Srbiji, gde ovakvih stvari ima u izobilju”, zaključio je on.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More