Nemac slavio posle preokreta, Zverevu prija Madrid, Beretini bez novog trofeja!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue
100

Nemački teniser Aleksandar Zverev osvojio je Masters u Madridu pobedom u finalu nad Italijanom Mateom Beretinijem nakon preokreta 6:7 (8:10), 6:4, 6:3 i tako podigao trojfe u prestonici Španije nakon tri godine.

U prvom setu viđen je pravi maraton koji je trajao čak 70 minuta, a rešen je nakon taj-brejka u kojem se bolje snašao Beretini.

Najbolju ilustraciju ovog dela igre svedoči drugi gem u kojem je viđeno čak 15 poena, a Zverev ispustio šansu da dođe do brejka.

Sredinom seta oba tenisera uzela su po brejk jedan drugom, a pravi spektakl je nastao kada se ušlo u taj-brejk.

U ovom delu igre daleko se bolje snašao Beretini, koji je zahvaljujući čak tri oduzeta brejka rivalu poveo sa 5:0, ali je Zverev uzvratio sa čak četiri poena u nizu.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

Zverev je uspeo da spase tri set-lopte za Beretinija između kojih je i sam propustio jednu.

Posle velike borbe Italijan je stigao do prednosti od 1:0, ali to je bio samo uvodni čin veoma interesantnog finala.

U drugom setu gemovi su bili daleko kraći, a prvo veće uzbuđenje viđeno je u sedmom gemu kada je pri rezultatu 3:3 Zverev propustio brejk-loptu.

To je uspeo već u narednom gemu na Beretinijev seris, pa je uz siguran svoj servis stigao do izjednačenja.

Prelomni trenutak u trećem setu dogodio se u petom gemu kada je Zverev iskoristio prvu brejk-loptu u ovom delu igre, a ubrzo je i na svoj servis stigao do gema, pa je poveo sa 4:2.

Zverev je do kraja meča održavao uzeo još jedan brejk i tako vratio u naručje trofej koji je poslednji put osvojio pre tri godine.

 

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More