Euronews Srbija počeo da emituje signal

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
82

Juronjuz Srbija počeo je juče da emituje signal preko Pay TV platforme, što je poslednja faza pre početka emitovanja programa te televizije krajem ovog meseca.

Na svečanosti u Centru “Sava”, gde se i nalazi redakcija Juronjuza Srbija, govorili su generalni direktor Juronjuza Majkl Piters, premijerka Srbije Ana Brnabić, generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni.

Premijerka je naglasila da dolazak Juronjuza za Srbiju znači više medijskog pluralizma, poštovanja najviših profesinonaloih standarda, pre svega objektivnosti i nepristrasnosti, ali i manje senzacionalnizma, a više proverenih, tačnih i potpunih informacvija.

“To nam je bitno i kao zamajac i kao podrška daljim reformama u Srbiji”, rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila timu Juronjuz Srbija i generalnom direktoru Majklu Pitersu zbog toga što su doneli odluku da se pokrene Juronjuz Srbija, čime je, kako je rekla, pokazano ogromno poverenje, ali i vera u evropsku budućnost Srbije.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić poručio je da je od veklkog značaja to što je u Srbiju došao jedan od najjačih i najkvalitetnijih informativnih kanala u svetu, a definitivno, kako je rekao, najjači u Evropi.

“To što je takva korporacija izabrala nas kao partnera u radu predstavlja veliku čast i veliku satisfakciju, a istovremeno i profesionalnu obavezu da i u ovom segmentu poslovanja budemo lideri u regionu”, rekao je Lučić.

Juronjuz Srbija je brendirana afilijacija Juronjuza, koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika.

Deo je šire Juronjuz mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova u 160 zemalja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More