Grčki ministar najavio: Od juna moguće otvaranje objekata bez bašti

Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris
88

Grčki ministar za razvoj i investicije Adonis Jorgidis najavio je danas mogućnost da restorani, kafići i ostali objekti koji služe hranu i piće, a imaju samo uslugu u zatvorenom, budu otvoreni u junu.

On je u izjavi za TV SKAI rekao da oko 17.000 restorana, kafića i barova nemaju bašte.

“Prošle godine su radili, ali isključivo sa otvorenim prozorima u junu. Verujem da će moći isto da urade i ove godine, kada budemo imali vakcine. Okvirno, mogli bi da otvore objekte za dve ili tri nedelje”, objasnio je Jorgidis, a prenela agencija ANA.

Dodao je da bi, ako pandemija ne promeni trenutan kurs ublažavanja, restorani i ostali ugostiteljski objekti mogli da rade do ponoći, “a ukoliko epidemiolozi kažu da mogu da rade do 01.00, onda će ministarstvo prihvatiti to”.

EU sada mora da da zeleno svetlo za pokretanje platforme za podršku preduzećima u ugostiteljskom sektoru, kazao je Jorgidis, dodavši da će se isplata sredstava održati u roku od četiri nedelje od podnošenja prijave vlasnika objekata.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More