Devojka u Italiji vakcinisana sa šest doza cepiva, preventivno smeštena u bolnicu, pa puštena kući

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath
216

Jednoj 23.godišnjoj devojci u Italiji greškom je prilikom vakcinacije ubrizgano šest, umesto jedne doze leka “Fajzer”, a posle preventivnog boravka u bolnici puštena je kući, piše list “La Nacione”.

Devojka, koja je vakcinisana u gradu Masa Karara, u regiji Toskana, primetila je “samo uzbunu” među osobljem, a onda joj je rečeno i šta se desilo.

Preventivno je smeštena u bolnicu gde joj je tokom posmatranja davan takipirin. Devojka je imala glavobolju i ni jedan drugi problem, a posle 24 sata je otpuštena iz bolnice.

Muškarcu koji je davao vakcinu ispraznio je celu flašicu leka, znači šest doza, a kada je shvatio šta je uradio, kako piše list, pozlilo mu je.

Reč je o grešci i retkom slučaju u dosadašnjoj praksi. List podseća da je nešto slično zabeleženo ranije u Nemačkoj, ali je tada data četvorostuka količina leka.

Proizvođač vakcine “Fajzer” je u fazi istraživanja, da bi utvrdili efekte eventualnog predoziranja, koristio samo četiri doze prilikom vakcinacije jedne osobe.

Vakcinaciju u Italiji provodi medicinsko osoblje, uključujući i završene studente medicine koji još nisu zaposleni.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More