Ministarstvo: Uskoro priznavanje sertifikata o vakcinaciji s Turskom

Foto: Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel
59

Srbija i Turska bi u narednih nekoliko dana trebalo da razmene diplomatske note o međusobnom priznavanju elektronskih validacija potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19 za putovanja, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Turske Hami Aksoj potvrdili su na današnjem sastanku da će doći do razmene diplomatskih nota o međusobnom priznavanju digitalnih sertifikata o obavljenoj vakcinaciji.

Ova razmena trebalo bi da se dogodi u narednih nekoliko dana, nakon čega se mogu očekivati odluke vlada Turske i Srbije kojima će dozvoliti ulazak građanima druge zemlje uz posedovanje digitalnog sertifikata o vakcinaciji.

“Olakšan dolazak turskih turista unaprediće situaciju u sektoru turizma Srbije, a ovo je ujedno dobra vesti i za naše građane kojima će biti omogućeno lakše putovanje u Tursku, imajući u vidu da je Turska jedna od omiljenih destinacija srpskih turista”, kaže ministarka Matić.

Na ovaj način, navela je Matić, i Srbija i Turska mogu očekivati znatno bolju letnju turističku sezonu od prethodne.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More