I TO SMO DOČEKALI: Ovo su najbolji dani u protekle POLA GODINE, pozitivno 918 pacijenata, 18 osoba preminulo

foto: Tanjug/ JAROSLAV PAP
73

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 10.225 osoba, od kojih je pozitivno 918 dok je, nažalost, 18 osoba preminulo. Na respiratorima se nalazi 127 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 834 novozaraženih virusom korona, od 9.389 ukupno testiranih. Nažalost, preminulo je 19 soba. Podsetimo, prema jučerašnjim podacima na respiratorima je bilo 137 pacijenata.

Američki portal piše o vakcinaciji u Srbiji: Postigli zapažen uspeh u imunizaciji stanovništva protiv korone

 

Prošlog ponedeljka imali smo 1.249 novozaraženih.

Prve svadbe od jula?

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da će zaštitne maske morati da se nose bar još tri do šest meseci, pre svega zato što neki ljudi iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu.

On je gostujući na TV Pink rekao da se, i ako se postigne kolektivni imunitete, mora biti oprezan.

Istakao je da ako ostvarimo cilj da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih, od jula se možemo nadati i normalizaciji života uključujući i održavanje svadbi.

– Veoma je važno da sada budemo disciplinovani i da ne idemo sa prebrzim popuštanjem mera jer su neke zemlje koje su imale dosta revakcinisanih a brzo popustile mere imale probleme, jer su im ostali džepovi infekcije – rekao je Đerlek.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More