Gang u Indiji izbacio leševe preminulih od kovida, SZO zabrinuta

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ishant Chauhan
51

Tela najmanje 40 tela reka Gang je izbacila na obalu u pograničnom pojasu država Bihar i Utar Pradeš u severnoj Indiji, saopštili su zvaničnici, potvrđeno je BBC.

Nije jasno kako su ljudska tela dospela na obale Ganga, ali u izveštajima lokalnih medija se sugeriše da je možda reč o žrtvama kovida-19.

Neki lokalni mediji prenose da pronađeno čak 100 tela i da stanje u kojem su pronađena sugeriše da su možda bila u reci i nekoliko dana.

“Postoji mogućnost da su ova tela iz Utar Pradeša”, rekao je lokalni zvaničnik Ašok Kumar za BBC nakon razgovora sa lokalnim stanovništvom i dodao da će sva tela biti sahranjena ili kremirana.

Zvaničnici su saopštili da tela izgledaju “naduveno i delimično spaljena” i da su možda završila u reci nakon nedovršenog kremiranja koja su se obavljala duž reke Gang u Utar Pradešu, najmnogoljudnijoj državi Indije, navodi se u izveštaju indijskog informativnog kanala NDTV.

Drugi talas epidemije korona virusa hara Indijom koja je postala i epicentar globalne pandemije.

Smrtnost je znatno porasla poslednjih nedelja, pa su krematorijumi ostali bez prostora za prejem posmrtnih ostataka svih žrtava zaraze.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ishant Chauhan

SZO zabrinuta

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je varijanta B.1.617 korona viursa, otkrivena u Indiji, klasifikovana kao varijanta koja izaziva zabrinutost na svetskom nivou.

Šefica tehničke grupe SZO za kovid 19 Marija Van Kerkove rekla je da postoje informacije prema kojima ta varijanta ima povećanu moć prenosa, prenosi Rojters.

Indijaska varijanta, otkrivena u decembru, proširila se i na druge zemlje, a mnoge države sveta zabranile su putovanja iz Indije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More