Francuska predstavnica EVROVIZIJE sa ponosom o SRPSKIM KORENIMA: Hoće li jedna SRPKINJA doneti Francuskoj pobedu na ovom takmičenju?! (VIDEO)

Ankete se slažu da je Francuskinja srpskog porekla prvi favorit za pobedu na Evroviziji ove godine, evo i pesme pa procenite sami!

Foto: youtube/printscreen
187

Zbog ovogodišnjeg održavanja Evrovizije svakodnevno su objavljivane ankete koje u većini pokazuju da je već za sada prvi favorit predstavnica Francuske, srpskog porekla koja na svakom koraku govori o svojim srpskim korenima, piše portal “Svi Srbi u Parizu”.

Desetak dana pre velike noći u Roterdamu, predstavnica Francuske prednjači među ostalim kandidatima pesmom „Voila“. Iako je do finala još dug put, optimizam ostaje, prenosi LCI.

Podsetimo, Barbara Pravi (Pjević) je francuska kantautorka, rođena 10. aprila 1993. u Parizu. Odrasla je u porodici umetnika, okružena knjigama i muzikom. Pravi je srpska reč izvedena iz prava u značenju „Autentičan“, u znak poštovanja svom dedi po ocu koji je srpskog porekla. Na sajtu “Svi Srbi u Parizu” je pisano o njoj i posle njihovog teksta vest su preneli svi vodeći srpski mediji pa je tako i srpska javnost saznala za nju i njenu pesmu “Deda” koju je posvetila svom dedi Srbinu.

Onda su najavili njenu pobedu na takmičenju za Francuskog predstavnika na Evroviziji koju su mnogi analitičari i stručnjaci predvideli.

Njen nastup je tada bio fenomenalan. Barbara Pravi, je dobila najveći broj glasova javnosti i profesionalnog žirija i tako je dobila šansu da krene u osvajanje Evrope. Dvadesetosmogodišnja pevačica, koja ne krije srpske korene i sa ponosom ih ističe, pevaće u ime Francuske 22. maja na dugo očekivanom takmičenju za Pesmu Evrovizije.

Obzirom da je pandemija korona virusa uticala da se prošlogodišnje održavanje ovog spektakularnog događaja ipak ne održi, takmičenje se vratilo u Holandiju, odakle potiče pobednik 2019. Duncan Laurence. U Roterdamu će francuski predstavnik pokušati da ponese pobedu među mnogobrojnim kvalitetnim predstavnicima. Zapravo nemoguća misija u koju svi puno verujemo.

Po nekim kriterijumima Evrovizija voli brze energične pesme poput srpske predstavnice Hurricane i pesme Loco Loco kojom će predstaviti Srbiju za Pesmu Evrovizije za desetak dana i koja broji ubedljivo najviše pregleda na YouTube, međutim, to ne znači i da je presudno, što je dokazala Marija Šerifović kada je na Pesmi Evrovizije 2007. godine ubedljivo pobedila baladom ,,Molitva”.

Pesma ,,Voila” dirnula je srca francuskih gledalaca koji su joj dali svoje glasove tokom večeri predizbora svog predstavnika. Barbara Pravi prepušta se svojoj umetničkoj karijeri, izgleda uvek očito sa osećanjima, a glas joj gotovo drhti tokom izvedbe. Od melodije pesme do uživene interpretacije, uključujući i njen kratak crni rez, Francuskinja podseća na Edith Piaf. Savršen koktel za probijanje jezičke barijere? Portugalac Salvador Sobral je 2017. godine dirljivom baladom na maternjem jeziku osvojio glasove Starog kontinenta. Primer koji bi mogla slediti Barbara Pravi.

Izvor Svi Srbi u Parizu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More