Počinje suđenje ubicama Milana Lončara iz Filadelfije

Policija i ubica Devis Džozefus
165

U Gradskom sudu u Filadelfiji danas počinje suđenje ubicama Milana Lončara (25), srpskog mladića, koji je likvidiran 15. januara na ulicama gradića Brewerytown. Mladi Lončar je ubijen uveče dok je šetao svog psa u naselju. Dvojica napadača su ga upucala u grudi i telo, oborila na zemlju, opljačkala i pobegla.
Policija u Filadelfiji je posle dva dana objavila da je uhvatila obojicu napadača, za koje se sumnja da su usmrtili Milana Lončara. Ime i fotos prvog napadača, Dejvisa Džosefusa (Davis Josephus) su objavljeni, dok se o drugome policija nije izjašnjavala.

Foto: Youtube/printscreen

Žitelji Filadelfije i varoši Brewerytown su bili zaprepašćeni ubistvom mladog diplomca Temple univerziteta i stručnjaka, koji se tek zaposlio u jednoj građevinskoj firmi. Planirao je da se veri sa devojkom i da žive zajedno.

Bio je sin Zorana Lončara, građevinara iz Batajnice i američke državljanke Ejmi Lounsberi. Rođen je 3. juna 1995. godine u Filadelfiji, gde je rođena i njegova sestra Jelena. Oboje su odrasli u Vejnu. Kada su im se roditelji razveli, Milan i Jelena su ostali sa majkom, a otac Zoran Lončar se vratio u Srbiju i danas živi u Batajnici.

Milan je sahranjen na groblju Rolling green memorijal park u mestu Vest Čester u Filadelfiji. Oproštajni govor u ime porodice Lončar održala je Milanova sestra Jelena Lončar, koja je rekla da su „zločinci lišili života jednog divnog čoveka i uništili njegovu i našu familijarnu budućnost“.
Porodicu, majku Ejmi, sestru Jelenu, strica Nikolu i tetku Gordanu Lončar iz Filadelfije, užasnula je činjenica da su dvojica kriminalaca sa debelim policijskim dosijeima ubili Milana “za šaku dolara” iz njegovog novčanika.

Interesantno je da je gradska policija pustila prvooptuženog Dejvisa Džosefusa, ubicu uz kauciju, da se brani sa slobode. Dejvis Džosefus je, nače, okoreli kriminalac. U njegovom policijskom dosijeu piše da je uhapšen tokom 2019. godine zbog pljačke.

Milan Lončar i sestra Jelena Foto: Privatna arhiva

“U januaru 2020. godine Dejvis je sklopio sporazum o priznanju krivice za pljačku. Dok je Davis bio u zatvoru, optužen je za još dva krivična dela, otmicu vozača i automobila tokom 2019. godine, kao i zbog napada na zatvorskog čuvara tokom izdržavanja kazne”. piše u njegovom dosijeu.

Sudski spisi pokazuju da je Dejvis Džosefus u više navrata, posle preliminarnog saslušanja, izbegao suđenja za ova dela, zbog pandemije korona virusa i zbog nedostatka svedoka. U oktobru je Dejvisova kaucija od 200.000 dolara za napad u zatvoru, na primer, smanjena na 12.000 dolara. A u decembru 2019. godine mu je kaucija od 100.000 dolara za slučaj otmice smanjena na 20.000 dolara.

Na suđenju napadačima na Milana Lončara prisustvovaće njegova sestra Jelena Lončar sa rodbinom. Majka Ejmi neće ići u Grdaski sud, jer psihički ne može da podnese da gleda ubicu njenog sina.
Rodbina strepi da se i ovo suđenje, proteći mimo pažnje medija iz Filadelfije, jer u gradu vlada veliko interesovanje samo za proces policajcu, koji je ubio Crnca. Od početka 2021. godine u Filadelfiji je ubijeno 700 ljudi. Suđenja ubicama, posebno, ako su Afro-Amerikanci ne interesuju mnogo javnost Filadelfije.

Marko Lopušina

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More