Posle opuštanja iznenađenje: Korona brojke opet skaču

Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
149

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 13.089 osoba, od kojih je 1.125 pozitivno dok je, nažalost, 18 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 918 novozaraženih virusom korona, od 10.225 ukupno testiranih. Nažalost, preminulo je 18 soba.

Nemački ministar zdravlja poručio: “Izgleda da smo razbili treći talas koronavirusa”

Podsetimo, prema jučerašnjim podacima na respiratorima je bilo 127 pacijenata.

Prošlog utorka imali smo 1.304 novozaraženih.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za petak u 15.30 sati kada će se razmatrati trenutna epidemiološka situacija i eventualno dodatno ublažavanje mera.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da očekuje da se na narednoj sednici Kriznog štaba prihvate protokoli za organizaciju koncerata i događaja.

– Pre više nedelja Kriznom štabu smo poslali protokole koje je sačinio Gradski zavod za javno zdravlje, a koji se odnose na proceduru organizacije kongresa, seminara, svadbi, koncerata i festivala. Očekujem da ovi protokoli budu prihvaćeni i da ljudima koji rade u “ivent” industriji kažemo kada će moći ponovo da organizuju događaje – rekao je Vesić.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More