Austrijanci preumorni, čim se uspostavi međunarodni saobraćaj kreću put odmora, kompanije neka se pripreme

Foto: Unslpash/Leyre
456

Polovina Austrijanaca odustala je prošle godine, zbog pandemije korona virusa od odlaska na odmor, ali ove godine gotovo svi žele na letovanje.

Svaki četvrti Austrijanac ove godine želi više od dve nedelje da se odmori, pokazuje istraživanje javnog mnjenja.

Polovina zaposlenih kaže da im je pod hitno potreban odmor.

Mnogi Austrijanci ističu da su posle više od godinu dana vanrednog stanja izgubili motivaciju.

Jedna trećina je navela da je prošle godine manje vremena odsustvovala sa posla, a 17 odsto kaže a uopšte nije uzelo odmor.

“Zbog zaključavanja i ograničenja za putovanje mnogo zaposleni nisu odlazili na odmor, a neki su morali da ga iskoriste na silu”, objasnio je šef portala “karriere.at” Georg Konjović.

Rukovodeći kadrovi, prema njegovim rečima, obavezno treba da obrate pažnju na to da im zaposleni imaju dovoljno slobodnog vremena.

Kada je reč o planovima za putovanje aktuelne mere u svetu, kako ističe 51 odsto Austrijanaca, utiču na planiranje odmora.

Tako 44 odsto planira letnji odmor u Austriji, a 59 odsto želi u inostranstvo.

“Čim međunarodni putnički saobraćaj bude obnovljen mnogi zaposleni će krenuti na odmor, odnosno iskoristiće neiskoršćene slobodne dane, i na to treba da se pripreme kompanije”; kaže Konjović.

Takođe ukazuje da će 37 odsto uzeti više od dve nedelje odmora.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More