“Ovo nije viđeno GODINAMA, noć smo proveli u STRAHU”, srpski rukometaš opisuje HOROR u Izraelu!

Horor u gradu gde je naš Tomislav Stojković: Ovo nije viđeno GODINAMA!

Foto: Tanjug (AP Photo/Yonatan Sindel)
360

Sukob između Izraela i Hamasa eskalirao je u noći između utorka i srede sa gotovo hiljadu ispaljenih raketa, sa više desetina civilnih žrtava. Posle noći nasilja kakvo u ovom turbulentnom regionu nije viđeno godinama ostale su ruševine i potresni prizori, ali dan protiče mirno.

To je za Blic potvrdio Tomislav Stojković (35), rukometni golman Hapoela iz Ašdoda, jednog od gradova u južnom pojasu između Gaze i Tel Aviva koji su se noćas našli na udaru Hamasovih raketa, piše “Telegraf”.

Foto: Tanjug (Photo/Markus Schreiber)

– Poslednji napad bio je u sredu oko pet sati, tako da je za sada ovde mirno – rekao je Stojković.

Izraelski mediji preneli su da su dve žene poginule, a oko 90 ljudi povređeno kada su na susedne gradove Aškalon i Ašdod pale rakete ispaljene iz pojasa Gaze.

– Otvorena su javna skloništa u gradovima, a skoro svaki stan ima posebnu, sigurnu sobu i tamo se sklanjamo kada se oglase sirene. Škole po naredbi ne rade u krugu od 40 kilometara od Gaze – kaže naš rukometaš.

Foto: Tanjug (AP Photo/Khalil Hamra)

On je, kao i ostali stanovnici raketirane izraelske obale, prethodnu noć proveo u strahu. U Ašdodu koji ne na pola puta između Tel Aviva i Gaze, sirene za vazdušnu opasnost nisu neobična pojava, ali je jučerašnja eskalacija između Izraelaca i Palestinaca bila najgora od 2014. godine. Stojković je poslao video snimljen sa njegove zgrade u Ašdodu na kojem se vidi kako rakete i izraelski pvo paraju nebo.

Foto: Tanjug (AP Photo/Yonatan Sindel)

– Sinoć je bilo jako ozbiljno, raketirali su u isto vreme skoro sve velike gradove u Izraelu. Samo na Tel Aviv su ispalili više od 100 raketa, ukupno više od 800 – rekao je Stojković.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More