Suđenje ubicama Milana Lončara se nastavlja u junu, porodica Srbina strepi da će ubice biti pušteni na slobodu

Milan Lončar je ubijen dok je šetao psa Foto: Privatna arhiva
119

Prvi izlazak pred Sudsko veće Gradskog suda u Filadelfiji, okrivljenih za ubistvo Milana Lončara 13. januara 2021. godine, protekao je bez uhapšenih ubica. Tri strane, tužilac, sudija i advokati su imali preliminarni razgovor i raspravu oko materijala, koje Tužilaštvo SAD sprema uz optužnici protiv ubice Dejvisa Džosefusa (Davis Josephus) i njegovog saučesnika.

Počinje suđenje ubicama Milana Lončara iz Filadelfije

Pregledani su video zapisi sa lica mesta ovog zločina na ulicama gradića Brewerytown. Pročitani su izveštaju gradske policije i Federlnog istražnog biroa o istrazi, kao i dosijea dvojice optuženih.

Saslušani su i stavovi tužioca, zastupnika porodice Lončar i advokata zločinaca. Nije još donesen konačni stav o tome da li ima dovoljno dokaze da suđenje Dejvisu Džosefusu i njegovom partneru u ovom ubistvu zvanično počne.

Porodica ubijenog Milana Lončara (25) strepi da se može dogoditi da optuženi budu pušteni i oslobođeni zbog nedostatka dokaza. Gradski sud je odlučio da tužilac, sudija i advokati, sa orkivljenima izađu pred Sudsko veće ponovo 1. juna. Tada treba da se saslušaju ubice Dejvis Džosefus i drugi N.N. izvršilac, odnosno da se izjasne zvanično da li priznaju ili negiraju krivicu za smrt mladog Srbina.

Dan kasnije porodica pokojnog Milana Lončara će obeležiti njegov rođendan – 2. jun. Porodica veruje da će Gradski sud doneti odluku da u junu počene proces suđenja ubicama i da će obojica dobiti zaslužene kazne dugogodišnjeg zatvora.

Marko Lopušina

 

 

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More