Kako danas živi ŽELJKO BEBEK (75): Ima četvoro dece, a srce mu je osvojila supruga Ružica, mlađa od njega 34 godine! (FOTO, VIDEO)

Spekulisalo se da je prvi pevač "BJELOG DUGMETA" koristio drogu a evo šta on o tome kaže!

Foto: youtube/printscreen
72

Želimir Željko Bebek (75) je jugoslovenski rok muzičar najpoznatiji po tome što je bio prvi pevač grupe Bijelo dugme. Rođen je 16. decembra 1945. godine u Sarajevu. Željkovi roditelji su se zvali Katarina i Zvonimir. Fascinantna stvar je da oko mesta rođenja postoji polemika, neki kažu da je rođen u Bugojnu, neki u Hercegovini u selu Vojnići, neki da je rođen u Konjicu, međutim na njegovom fejsbuk profilu stoji da mu je rodni grad Sarajevo, piše Biografija.

Od malih nogu se interesovao za muziku i zabavljao je ukućane pevajući im pesme koje je čuo na radiju. Majka Katarina je imala lep glas pa je Željko od nje nasledio tu osobinu. Bio je član hora i želeo je da nauči da svira neki instrument. Pošto su u školi imali mandolinski orkestar, prvo je nju savladao, a zatim je prešao na gitaru, piše “Stil.kurir.rs”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek)

Shvatio je da privlači pažnju devojčica kada peva pa je počeo da nastupa i na školskim priredbama. U gimnaziji se pročulo za Željkove vokalne sposobnosti, pa je sa šesnaest godina počeo da peva u bendu „Eho 61“ čiji je član bio Kornelije Kovač.

Kada se grupa raspala, nastupao je sa Zoranom i Fadilom Redžićem sve dok Fadil nije prešao u Indekse. Šezdesetih godina je prihvatio ponudu grupe Kodeks koja je bila jedan od značajnijih sarajevskih sastava tog vremena.

Željko je pevao i, po potrebi, svirao gitaru, ali nikako nisu mogli da nađu basistu. 1969. godine je zapazio Gorana Bregović za koga je ocenio da je talentovan muzičar. On je bio član grupe Beštije, ali je pristao da pređe u Kodekse. U leto iste godine su počeli da nastupaju u dubrovačkom baru „Splendid“ gde su svirali klasičan repertoar za turiste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek)

Članovi benda su shvatili da moraju da odu iz Sarajeva jer su im Indeksi bili konkurencija koja nije planirala nikome da prepusti mesto na vrhu jugoslovenske muzičke scene. Čelni ljudi Diskotona nisu odmah bili zainteresovani za saradnju, zbog čega su se obratili Jugotonu koji im je ponudio ekskluzivan ugovor na pet godina. Željko je odlučio da napusti posao u Savezu zajednica socijalnog osiguranja Bosne i Hercegovine i da, iako oženjen i sa malim detetom, krene u rizičnu avanturu. U početku su svirali u manjim gradovima kao što je Zenica.

1974. godine u izdanju Jugotona izašao prvi album Bijelog dugmeta sa pesmama: „Kad bih bio bijelo dugme“, „Bluz za moju bivšu dragu“, „Ne spavaj, mala moja, muzika dok svira“, „Sve ću da ti dam samo da zaigram“, „Selma“, „Patim evo deset dana“.

Ostalo je istorija… Uspeh im je bio suđen.

Ljubavni život:

Iako na pozornici deluje agresivno, Željko je veoma emotivan i osetljiv na žensku patnju. Tabloidi su preneli vest da je izjavio da je se u mladosti drogirao, ali sam Bebek i njegovi prijatelji su potvrdili da se nikada nije drogirao, pio, tukao, niti radio druge stvari koje su karakteristične za rok zvezde. Iza sebe ima dva propala braka. Prvi je sa Spomenkom sa kojom ima ćerku Silviju, a drugi je sa Sandrom koja mu je rodila ćerku Bjanku. 2002. godine se po treći put oženio i srećan je u zajednici sa 34 godine mlađom suprugom Ružicom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek)

2003. godine su dobili sina Zvonimira, a dve godine kasnije ćerku Katarinu. U početku su bili u tajnoj vezi jer su se plašili da će ih okolina osuditi. Željku je bilo bitno da ga ćerke razumeju i da Ružicu ne posmatraju kao konkurenciju. Tvrdi da je jednom vozio 400 km/h samo da bi je video, a o posledicama je kasnije razmišljao. Za dvanaestogodišnjicu godina braka, par je okačio sliku na društvenim mrežama za koju su mnogi prokomentarisali da je nastala posle seksualnog odnosa. Željko je izjavio da je zdrav i da ne mora da koristi vijagru, ali da mu je drago što se nauka i za to pobrinula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek)

Svoju ljubav prema skijanju je preneo i na porodicu pa svake godine odlaze na Kupres, planinu u Bosni i Hercegovini, gde imaju vikendicu. Tu uspevaju da se odmore i da pronađu pravi mir. Leti plove Jadranom, a pevač se bavi plivanjem, vozi biciklu i drži se podalje od poroka. Snagom volje je ostavio cigarete i trudi se da zdravo živi. Željko i Ružica mnogo putuju pa je on, u šali, naziva svojom zgodnom sekretaricom. Inače mu je menadžer i organizuje njegove nastupe. Kaže da imaju dovoljno za život i da se svaki dan iznova zaljubljuje u svoju suprugu što smatra garancijom za dug i srećan brak.

Ovih dana, javnosti je predstavio svog sina Zvonimira, koji je pošao očevim stopama:

“Pokazao je da jako voli rad u studiju. Na novom albumu ima veliko učešće kao solo-gitarist i prvi put na ploči ima pesmu u kojoj Zvone i ja imamo duet”, ponosno je izjavio Bebek.

Zvonimir je inače završio Rok akademiju, zagrebačku školu za popularnu i džez muziku.

 

Izvor Stil.kurir.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More