AMERIČKI GLUMAC nominovao SRPSKU PEVAČICU za GREMI: Na celom svetu nema pevačice kao što je SENIDA! (FOTO, VIDEO)

Popularna srpska pevačica ga oduševila na prvo slušanje, njenu pesmu čuo je u TAKSIJU i odlučio se na ovaj KORAK!

Foto: youtube/printscreen
374

Američki glumac Adam Devenport je u toku pandemije rešio da iz Amerike pređe u Beograd, gde trenutno boravi više od osam meseci.

Član je Gremi asocijacije i jednom godišnje ima pravo da predloži dva muzičara za ulazak u Gremi udruženje. Ove godine, odlučio je da među njima bude popularna pevačica sa naših prostora – Senida.

On za RTS kaže da obožava Senidu, koja je ujedno i prva pevačica sa ovih prostora koju je čuo kada je stigao u Srbiju. Rekao je da je bio u taksiju kada je čuo jednu njenu pesmu i dodao da su ga potpuno iznenadile emocije u njenom glasu.

„Sve to mi je bilo vrlo originalno i izuzetno sveže, dopala mi se njena saradnja sa Dinom Merlinom i mislim da na svetu nema nekog sličnog njoj, tako da mi je bilo logično da je imenujem za člana Gremi akademije”, objasnio je Devenport.

Devenport je u ovom gostovanju najavio film na kome radi u Srbiji. U filmu tumači ličnog trenera, a snimanje najverovatnije počinje u septembru ili oktobru.

Takođe, u saradnji sa „Kontrast studiom” snima film i seriju koji je nazvao istorijskim projektom u kome, kako kaže glumi „stvarni lik”.

U septembru prošle godine Devenport je u Srbiji bio četiri dana i to mu je bio prvi boravak u našoj zemlji.

„Zaljubio sam se u arhitekturu, hranu, ljude… Bio sam oduševljen time kako kultura opstaje uprkos pandemiji”, rekao je, gostujući u Jutarnjem programu, Adam Devenport.

Dodaje da je spakovao dva kofera, i bez osvrtanja – otišao iz Njujorka, uz opasku da se, ako ne uspe – uvek može vratiti.

Pevač, glumac i producent priznaje da je izašao iz „zone komfora”, da još nije savladao srpski jezik, za koji smatra da je težak za učenje i da je došao u zemlju u kojoj poznaje tek nekoliko ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Davenport (@thelastfilmbuff)

Slične situacije su mu se dešavale u životu. Selio se često – iz Čikaga, u Los Anđeles pa u Njujork…

„Toliko smo slični u pogledu naših zajedničkih osobina, oduševljen sam ovdašnjim narodom i svakoga dana me nešto nauče”, kaže američki glumac.

„Bio sam na Golubačkoj tvrđavi, volim istoriju, i stekao sam osećaj o korenima ovdašnje kulture. Posetio sam i Crnu Goru, a vozio sa mse i kroz Bosnu sa nekim prijateljima”, ispričao je Devenport.

Kaže da ga mnogi prijatelji iz Amerike prate na društvenim mrežama i da su radoznali kada objavi sadržaje iz Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Davenport (@thelastfilmbuff)

„Kada sa njima pričam telefonom, govorim im o srpskoj gostoljubivosti, o tome koliko su ljudi ovde velikodušni. Vidi se razlika, tamo ako se izgubim, neće da razgovaraju a ovde će me uputiti, ponuditi pomoć, ako vide da sam stranac i započeće razgovor, pitaće me odakle sam… Jasno je da ne izgledam kao Srbin, a možda ću jednog dana to i postati”, kaže glumac.

Adam je nedavno za “Blic” rekao i da još uvek radi na srpskom jeziku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Davenport (@thelastfilmbuff)

– Volim srpski narod. Možda se zaljubim i oženim ovde. Razumem malo srpski, ali govorim kao beba – rekao je.

– Oduvek sam bio neko ko je prihvatao napuštanje zone komfora. Tako sam i pri upisu na Jejl čvrsto odlučio da se prijavljujem tu pre nego što sam, na primer, i posetio kampus. Tako da je u mojoj prirodi da napravim iskorak i izađem iz zone komfora. Srećom, moj asistent je Srbin i pomaže mi oko dokumenata i jezika. Učim samostalno, jer volim da izazivam sam sebe – objasnio je Adam.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More