Detalji rođendana koje je Mika Aleksić proslavljao sa svojim učenicama koje su mu verovale

Prva je započinjala kada učenica napuni 16, druga kad ugasi 17 svećica na torti, a najgora oko punoletstva!

Foto: youtube/printscreen
368

Dok su pojedinci decenijama uzdizali Miroslava Miku Aleksića kao vrhunskog stručnjaka, a ulazak u njegovu školu smatrali prestižom, on je na najbrutalniji način iskorišćavao svoje učenice.

„Blic” otkriva kako je predator, po fazama, na izvitoperen način zadovoljavao svoj seksualni nagon.

Podržavaoci njegovog stila govorili su da je Mika strog, ali pravičan i da je njegov grub pristup za dobro polaznika. Nije bio.

U prethodnih nekoliko meseci desetine žena javilo se policiji i tužilaštvu sa traumatičnim iskustvima koje su proživele sa Miroslavom Aleksićem. Najstariji slučajevi datiraju iz devedesetih godina, a žrtve su se nakon toga samo ređale.

Više žena javilo se iz inostranstva, neke su pred nadležnima ispričale da su doslovno pobegle od predatora, a sada će zbog zastarelosti svojih slučajeva biti svedoci u korist žrtava.

Prethodnih dana diglo se kuso i repato u odbranu Miroslava Aleksića. U žestokoj kampanji, digli su se porodični prijatelji, učenici, poneki kolega. Kažu, baš im je čudno. Njima nije bilo neobično, ništa nisu primetili. Pošto silovatelji obično siluji transparentno, da se primeti!

Najugledniji nastavnik glume decenijama je zloupotrebljavao svoju poziciju i poverenje dece.

“PRESUDNI” 16. ROĐENDAN

Branioci Aleksića, poslednja generacija polaznika škole, kažu pokušavajući da diskredituju oštećene glumice, da je u Mikinoj školi bilo super, da su naučili korisne stvari.

I to se baš nimalo ne kosi sa onim što su pred istražnim organima, ali i u medijima rekle glumice Milena Radulović, Iva Ilinčić i druge čije smo ispovesti iz razumljivih razloga objavljivali anonimno. Sve one ispričale su kako su od Aleksića naučile mnoge korisne stvari, stekle naviku da čitaju redovno, naučile da kuvaju. Redom su isticale da ih je Mika učio svemu, poput oca. Zato ne čudi što su one besraman čin svog učitelja opisivale kao incest. To što su ga doživljavale kao nekog ko u odrastanju i sazrevanju ima funkciju oca, presudilo je i da ga ne prijave odmah.

Promena u Aleksićevom odnosu prema devojkama počinjala je kada bi napunile 16 godina. Tada bi počinjao drugačiji sistem “nastave”.

TRI FAZE

Kako je izvor “Blica” upoznat sa detaljima slučaja ispričao, Aleksić je imao tri modusa – prvi kada su devojke punile 16 godina, drugi kada su imale 17 i treći kada su postajale punoletne.

Kako je predator polazio u “pohod”?

Aleksić je kao neko ko je decenijama radio sa decom, besprekorno znao njihovu psihologiju. Žrtve je birao pažljivo, koristio je zbunjenost i poverenje svojih učenica.

Kada bi napunile 16 godina, počeo je da im postavlja intimna pitanja “da li se kr*šeš”, “da li svrš*vaš? i tome slično.

Sa 17 godina, prelazio je na sledeći nivo – oslobađanje od stidljivosti.

– Podizao bi suknje devojkama, haljine, bluze, skidajući ih potpuno. Onda im je dodirivao grudi, zadnjice… – priča jedan od sagovornika “Blica”.

Treći nivo, po rečima našeg sagovornika, dešavao se oko punoletstva, ili penetriranjem polnim organom ili penetriranjem prstom uz simulaciju seksualnog odnosa.

Sve devojke, i one koje se međusobno poznaju, ali i one druge ispričale su identičnu priču o tome kako ih je Aleksić zlostavljao.

Obavezan uslov za individualno spremanje glume, kako su sve devojke ispričale, bio je “da se kresnu” (taj izraz je Aleksić upotrebljavao).

– To bi se zatim proslavilo na njegovim časovima, na njegovo insistiranje – kaže isti izvor.

Žestoku kampanju poslednjih dana u medijima i na društvenim mrežama vodi Aleksićev tabor.

Novinarka Marina Rajević Savić izjavila je da sud treba da kaže da li je Aleksić kriv ili ne, a ne mediji! Zanimljivo, upravo ona je napravila emisiju u kojoj pokušava da odbrani Aleksića koji je, kako kaže, žrtva medijskog linča.

– Od kada je nastao haos oko Mike, moji prijatelji, poznanici i ja smo uvereni da ovaj medijski linč potcenjuje našu inteligenciju. Unuka mi je išla u Aleksićev dramski studio glume. Da ga puste iz zatvora, opet bih je poslala – i nju i ostalu unučad. Tom čoveku verujem – rekla je ona, ali nije objasnila kako bi sutra, nakon svoje emsije i izgovorenih reči pogledala u oči silovane devojke ili njihove majke i očeve.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More