Đaci Matematičke gimnazije opet šampioni! Četiri medalje za Srbiju na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi

foto: Printscreen Youtube
46

Ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda osvojila je četiri medalje na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi iz fizike koja je u organizaciji estonskog Društva fizičara održana od 7. do 13. maja, saopštila je ta obrazovna ustanova.

Zlatne medalje osvojili su Dušan Beguš i Petar Samardžić, Igor Engi osvojio je srebrnu medalju, Nikola Lakić bronzanu, a Strahinja Gvozdić dobio je priznanje za učešće, precizira se u saopštenju.

Kada bi sakupili sve njihove medalje bile bi teže nego rezerve zlata nekih banaka

Učestvovalo je 110 takmičara iz 11 zemalja, a takmičenje je održano na daljinu.

Najveće ekipe imale su Švedska, Finska, Estonija i Litvanija, jer je njima ovo izborno takmičenje za međunarodnu olimpijadu iz fizike.

Zemlje gosti bile su Rusija, Poljska, Rumunija, Srbija, Vijetnam, Saudijska Arabija i Azerbejdžan.

Matematička gimnazija navodi da je na olimpijadama na daljinu vrlo značajan dobar prevod zadataka kao i organizacija samog radnog prostora, a da se za prevod pobrinuo Dejan Ðokić, dok su u procesu organizacije takmičenja učestvovali Ivan Stanić i Aleksandra Dimić, nastavnici i saradnici u Matematičkoj gimnaziji.

Matematička gimnazija je zahvalila Telekomu Srbije koji je finansijski pomogao učešće njenih učenika na ovom takmičenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More