Premijer Grčke Kirijakos Micotakis: Radujemo se što ćemo primiti srpske turiste u Grčkoj ovog leta

foto: TANJUG/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
38

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis preneo je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić tokom današnjeg sastanka da se raduje dolasku srpskih turista u Grčku ovog leta, kao i da će Grčka primiti sve posetioce koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR ili antegenski test, pri čemu se neće primenjivati restriktivne mere karantina.

“Radujemo se što ćemo primiti srpske turiste u Grčkoj ovog leta”, rekao je Micotakis tokom sastanka sa Brnabić, koja boravi u poseti Grčkoj povodom 6. Ekonomskog foruma Delfi.

Ova pravila na GRČKIM PLAŽAMA se neće svideti SRBIMA: Grčka se vraća u život ali uz ova četiri uslova!

On je naglasio da je svestan da je Grčka destinacija koju Srbi vole i dodao da garantuje prijatan i bezbedan boravak u njegovoj zemlji.

Micotakis je ponovio da Grčka priznaje sve vakcine koje se koriste u Srbiji prilikom ulaska u tu zemlju.

Grčka agencija ANA prenosi, pozivajući se na izvore iz Vlade, da je Brnabić pozvala Micotakisa da poseti Beograd i zahvalila grčkom premijeru što je njegova vlada prihvatila digitalni sertifikat o vakcinaciji za posetioce iz Srbije jer takav potez, kako je naglasila, pojačava kampanju vakcinacije u Srbiji.

“To mnogo znači narodu Srbije, mogu da Vas uverim da oni jedva čekaju da dođu u Grčku ovog leta i to nam je značajna podrška u vakcinaciji jer i naši građani žele da se vakcinišu jer će im to olakšati da posete Grčku”, rekla je Brnabić, navodi ANA.

Brnabić i Micotakis su, kako dodaje ANA, razgovarali i o drugim bilateralnim pitanjima i perspektivi daljeg proširenja saradnje dve zemlje, posebno u ekonomiji, sa naglaskom na energitiku i međusobnu povezanost, kao i o podršci naporima Srbiji da se pridruži Evropskoj uniji.

Oni su razmenili stavove i o pitanjima regionalne saradnje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More