Očekuje se da danas broj datih vakcina u Srbiji pređe 4 miliona doza, evo koliko građana je preuzelo “zeleni sertifikat”

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs
225

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović izjavio je danas da Srbija ima dovoljan broj vakcina, a da je do sada dato 3.990.000 doza vakcina.

Jovanović je za RTS rekao da to govori da ćemo danas doći do broja od četiri miliona datih doza vakcina, a od toga je 2.260.000 prvih doza.

Dodao je da ohrabruje to što je u poslednjih pet dana dato više od 20.000 prvih doza i ukazao da to znači da se vakcinacija nastavlja dobrom dinamikom.

Jovanović je naveo da građani i dalje mogu da biraju vakcine četiri različita proizvođača putem portala za prijavu i kontakt centra ili na samom punktu za vakcinaciju, kojih u Srbiji ima 226.

Kada je reč o zelenom sertifikatu, on je naveo da je više od 35.000 građana preuzelo svoj sertifikat i objasnio da je za preuzimanje potrebno samo da građani imaju otvoren nalog na portalu e-Uprave.

Srpski digitalni zeleni sertifikat SPREMAN! Sve nedoumice oko novog dokumenta koji će nam olakšati putovanja

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More