Jokić će uskoro ispisati ISTORIJU takmičenja, dominira NBA ligom ove sezone, ali uspeh TIMA stavlja iznad svog!

Bravo za našeg košarkaša, upisao novi tripl-dabl učinak, a da nije ni bio na terenu u poslednjoj četvrtini!

Foto: Tanjug (AP Photo/Jim Mone)
181

Ne samo da dominira NBA ligom ove sezone, već je blizu da ispiše istoriju ovog takmičenja. Nikoli Jokiću nema ravnog, noćas je u pobedi Denvera protiv Detroita upisao novi tripl-dabl učinak, a da uopšte nije bio na terenu u poslednjoj četvrtini. Nije ni bio potreban, s obzirom na to da su Nagetsi imali dvocifrenu prednost kroz čitav taj period.

NBA liga ga je i u ovonedeljnoj projekciji stavila na prvo mesto kada su kandidati za MVP titulu u pitanju, a prate ga Džoel Embid na drugom mestu i Janis Adetokunbo na trećem. Prvopomenuti je noćas došao do dabl-dabla, ali je to bila jedna od bleđih njegovih partija, piše “Telegraf”.

Foto: Tanjug (AP Photo/Jim Mone)

Neće se Nikola mnogo osvrtati na to. Nije ni bitno šta rade drugi rivali, kada on blista na terenu. A vredni statističari potrudili su se da iskopaju jedan veoma interesantan podatak, zbog kojeg bi srpski košarkaš ušao u istoriju takmičenja.

Naime, do sada najniži NBA pik koji je uspeo da se “okiti” titulom MVP-ja bio je 15. iz prve runde. Tu čast podelili su upravo Janis Adetokunbo i čuveni Stiv Neš. A Nikola? On je na NBA draftu 2014. godine bio izabran kao 41. pik, dakle u drugoj rundi.

To Nikolu mnogo i ne interesuje. Već nekoliko puta je istakao da se bori isključivo za ekipu, da želi da veže pobede i dođe do što većeg uspeha, ali onog timskog. Denver je već obezbedio plasman u plej-of, a tamo će pokušati da ode što je dalje moguće.

Foto: Tanjug (AP Photo/Jim Mone)

– Dobro je, utakmica je bila sasvim dobra i važno je da smo pobedili. Mi smo odmarali neke igrače i mogli smo bolje da šutiramo za tri poena. Mnogo je bolja slika sada, a pobedili smo što je najvažnije – rekao je Nikola posle pobede nad Detroitom.

On kaže da je kroz sve ove godine imao veliku podršku najmilijih, a nedavno se i venčao i veliku podršku mu pruža supruga. Zbog toga je vreme koje provodi van terena daleko lepše i lakše.

– Porodica je uvek bila uz mene, još iz vremena kada sam igrao u Megi. To je dobra zaleđina i podrška, jer i kada igram loše ili dobro znam da imam dobre ljude i podršku iza sebe. I oni su deo svega ovoga i imaju veliki deo zasluge ne samo u ovoj sezoni, već u celoj mojoj karijeri – zaključio je srpski košarkaš.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More