Japanac biciklom došao do NIŠA da bi se VAKCINISAO, danima u ŠATORU čekao na vakcinu a otkrio i zašto je baš izabrao SRBIJU! (VIDEO)

Prevalio ogroman put da dođe u Srbiju da se vakciniše, a evo i ZAŠTO!

Foto: youtube/printscreen
205

Japanac Takakomi Asahi koji je u Niš došao kako bi pokušao da se vakciniše, primio je juče, nakon više dana čekanja vakcinu protiv korona virusa. Iako je prvobitno rečeno da svi stranci moraju biti u radnom odnosu u Srbiji, Asahi je nakon pisanja medija dobio veliku podršku javnosti, a juče i vakcinu Fajzer, prenosi “Blic”.

“Čuo sam da ovde mogu da se vakcinišu i stranci, pa sam došao da pokušam, jer se čini da ovde ljudi imaju najveći izbor vakcina. Ovde sam nekoliko dana, planiram da ostanem još malo”, priča Asahi.

Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je da je Asahijev zahtev verifikovan na e-Upravi, a da je juče ujutro “odbrenje za vakcinaciju dao lično ministar zdravlja Zlatibor Lončar”. Dozvola je usledila nakon što je Japanac danima u šatoru u okolini grada čekao na vakcinaciju.

Po završetku imunizacije Asahi je rekao novinarima da će do termina za revakcinaciju nastaviti da obilazi Srbiju, kojoj je “zahvalan na pruženoj šansi i što sa mnogo manje straha i bez velikih troškova oko testiranja može da nastavi obilazak Evrope započet pre tri godine.

Dok je čekao na vekcinaciju, kako je rekao, upoznao je i mnogo prijatelja.

Nije planirao da dolazi u Srbiju, ali mu je epidemija promenila planove. Po zanimanju je profesor muzike, pa je ovih dana čekajući vakcinu svirao u centru Niša i družio se sa prolaznicima.

Nakon avanture u Srbiji, obilazak Evrope kao i do sada biciklom i sa opremom za kampovanje a sledeća destinacija mu je Poljska.

Niš je, inače, od ponedeljka jedan od tri grada u Srbiji koji ima 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva pored Beograda i Užica.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More