Bajden ukinuo nekoliko Trampovih uredbi

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci
233

Predsednik SAD Džo Bajden ukinuo je niz odluka koje je doneo njegov prethodnik u Beloj kući Donald Tramp, među kojima i uredbu kojom je bio zabranjen ulazak imigrantima u SAD koji ne mogu da priušte zdravstveno osiguranje.

“Moja administracija je posvećena tome da ljudi u SAD dobiju kvalitetno, pristupačno zdravstveno osiguranje, uključujući i osobe koje nisu američki državljani”, rekao je Bajden nakon što je povukao odluku, preneo je BBC.

Bajden je ukinuo i odluku koja se odnosila na sudsko gonjenje i kažnjavanje vandala koji oštete spomenike, a koju je Tramp doneo prošle godine tokom nereda kada su rušene statue posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koga je usmrtio policajac.

Trampova odluka je došla nakon što su demonstranti rušili statue posvećene oficirima Konfederacije u građanskom ratu SAD.

Među uredbama koje su povučene je i ona koja se tiče podizanja bisti pojedinim američkim istorijskim ličnostima koje je izabrao Tramp.

Bajden je, između ostaslih, ukinuo i uredbu koja je bila usmerena ka “cenzurisanju” društvenih mreža.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More