Od danas NOVA PRAVILA za korišćenje aplikacije WhatsApp, ovo će se desiti ako ih NE PRIHVATITE!

Korisnici imaju dve mogućnosti!

Foto: Unsplash
430

Danas na snagu stupa nova kontroverzna politika privatnosti najpopularnije čet aplikacije WhatsApp.

Ažurirani sporazum sa korisnicima daje dozvolu Facebooku da prikuplja njihove WhatsApp podatke, zbog čega mnogi korisnici nisu baš srećni. Uprkos tome, korisnici nisu primorani da automatski prihvataju nove uslove – ali oni koji na njih ne pristanu doživeće neke promene u uslugama. Na kraju, nećete moći da koristite aplikaciju, ali to će biti postepeni prelaz, jer tokom nedelja gubite sve više i više pristupa, piše “Telegraf”.

WhatsApp je periodično podsećao korisnike na promene privatnosti, ali za sada možete da odbacite obaveštenja i nastavite da koristite aplikaciju bez saglasnosti sa promenama.

Međutim, prema WhatsApp-u, “Posle perioda od nekoliko nedelja, podsetnici koje ljudi dobiju na kraju će postati trajni.” To će se dešavati u različito vreme za sve korisnike u narednim nedeljama.

Kada se to dogodi, obaveštenje u aplikaciji blokiraće pristup vašoj listi ćaskanja ili drugim funkcijama dok ne pristanete na novu politiku privatnosti. I dalje ćete moći da prihvatate dolazne audio i video pozive tokom ovog perioda, kao i da čitate poruke ili odgovarate na njih putem WhatsApp push obaveštenja, ali nećete imati pristup funkcijama u aplikaciji.

Nakon nekoliko nedelja uskraćenih pojedinih funkcija aplikacije, korisnici će biti potpuno zaključani u WhatsApp-u – uključujući obaveštenja i dolazne pozive – sve dok ne prihvate ugovor o privatnosti. WhatsApp ne navodi koliko će vremena trebati da se ovo dogodi.

Iako WhatsApp neće odmah izbrisati vaš profil zbog neprihvatanja sporazuma, nalog će tehnički biti “neaktivan” kada izgubite pristup aplikaciji. Nakon 120 dana neaktivnosti, vaš nalog će biti označen za brisanje. Izbrisani nalozi i podaci o porukama se ne mogu povratiti.

Dve mogućnosti

Korisnici WhatsApp-a imaju dve mogućnosti: Prvo, naravno, možete prihvatiti novi ugovor o privatnosti i nastaviti koristiti WhatsApp. To možete učiniti bilo kada, dok je vaš nalog još uvek aktivan, ali prihvatanje ranije znači i izbegavanje prekida usluge.

Drugo, ako odbijete da prihvatite novu politiku privatnosti, možete preći sa WhatsApp-a na neki novi servis za razmenu poruka. Nakon toga, trebalo bi da izbrišete i svoj WhatsApp nalog, ali pre nego što to učinite, izvezite svoje WhatsApp podatke i istoriju poruka.

Ne možete da uvezete ćaskanje ili lične podatke u druge aplikacije, ali imaćete rezervnu kopiju poruka na koje možete kasnije da se pozivate.

Da biste sačuvali WhatsApp poruke (Android ili iOS):

Da zatražite podatke o nalogu (Android ili iOS):

Idite na Podešavanja (Settings) > Nalog (Account) > Zatraži informacije o nalogu (Request account info).
WhatsApp će vas kontaktirati u roku od 3 dana sa izveštajem o vašim podacima koji se mogu preuzeti.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More