OHRABRUJUĆI PRESEK: Pozitivno 705, preminulo 18 osoba

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/
245

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.613 osoba, od kojih je pozitivno 705 dok je, nažalost, 18 osoba preminulo.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 12.514 od kojih pozitivno 787. Preminulo je 17 osoba, dok je na respiratorima bila 101 osoba.

Nemačka skinula Srbiju sa liste visokorizičnih zemalja za širenje koronavirusa

 

Na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba neke od mera zaštite od zaraze su ublažene pa je tako frizerskim radnjama omogućeno da rade pod uslovima koji su manje rigorozni nego što je bilo do sada. Ograničenje je sada na četiri kvadratna metra između ljudi u objektu, razmak i distanca jedan i po do dva metra uz nošenje maski.

Sledeća ublažena mera je za ljude koji se bave organizovanjem stručnih skupova, koji sada mogu polako da počnu da se pripremaju. Maksimalan broj učesnika skupa je do 100 uz poštovanje svih propisanih mera razmaka, distance, nošenja maski…

Član Kriznog štaba i pokrajinski sekretar Zoran Gojković rekao je da je na Kriznom štabu razgovarano o popuštanju mera za ugostiteljske objekte i organizovanje drugih aktivnosti koje posećuju mladi, međutim istakao je da će te mere biti donete samo ako posle 21. juna epidemiološka situacija bude još bolja.

I dalje moguće biranje vakcina

Do sada je u Srbiji dato 3.990.000 doza vakcina, izjavio je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović i istakao da Srbija ima dovoljan broj vakcina.

Jovanović je za rekao da to govori da ćemo danas doći do broja od četiri miliona datih doza vakcina, a od toga je 2.260.000 prvih doza.

Dodao je da ohrabruje to što je u poslednjih pet dana dato više od 20.000 prvih doza i ukazao da to znači da se vakcinacija nastavlja dobrom dinamikom.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More