“Uopšte se NE PLAŠIM”, Srbi iz DIJASPORE primili VAKCINU u SRBIJI, evo šta kažu! (VIDEO)

Zoran iz AUSTRIJE, Andrea iz Engleske i mnogi naši SRBI odlučili su se na ovaj korak, ovo su njihova iskustva!

Foto: youtube/printscreen
525

Državljani Srbije iz dijaspore, koji su se prijavili putem organizacije “Tačke povratka”, danas su dobili vakcine u hali 3 Beogradskog sajma, a pozivu su se odazvali u najvećem broju Srbi iz regiona.

Za vakcinaciju se, kako je portal “Nova.rs” saznao na licu mesta, prijavilo oko 500 građana koji su potom dobili svoje termine. Ispred Hale 3 Beogradskog sajma danas prepodne reporteri portala Nova.rs nisu zatekli gužvu, a zainteresovane građane sreli su na punktovima za popunjavanje formulara.

„Pre oko pola sata smo stigli u Beograd. Došli smo organizovano, preko firme, jer radim u jednoj srpskoj kompaniji u Makedoniji. Odabrao sam Fajzer vakcinu i uopšte se ne plašim. Čitava procedura ide brzo, i veoma sam zadovoljan“, kazao je Vančo Tarabunov iz Severne Makedonije za portal “Nova.rs”.

Ivan Brkljač iz organizacije „Tačka povratka“ izjavio je da će se danas vakcinisati nešto manje od 600 građana koji žive u inostranstvu, a prijave su na adresu njihove organizacije stigle iz celog sveta, sa svih kontinenata a najviše iz Nemačke, Italije i Austrije, rekao je za RTS. Sa jednim Austrijancem razgovarali su i reporteri Nova.rs.

„Rođen sam u Austriji, tamo sam i odrastao… Sada smo dobili ovu odličnu priliku da se vakcinišemo u Srbiji, a pošto sam svakako dolazio u Srbiju na odmor, odlučio sam da iskoristim i spojim lepo i korisno. Ja sam izabrao rusku vakcinu i nadam se da će sve proći u najboljem redu, uopšte se ne plašim“, rekao je Zoran iz Austrije.

Ovu pogodnost za srpske građane iz dijaspore, odlučila je da iskoristi i Andrea iz Engleske jer bi, kako kaže, u Engleskoj čekala verovatno do juna ili jula.

„U početku kada sam videla da imamo ovu mogućnost bila sam u dilemi da li je u redu da se prijavim ja iz Engleske i tako uzmem dozu nekoga iz Srbije, smatrala sam da to nije fer. Međutim, kažu da vakcina ima dovoljno za sve, pa sam odlučila da se prijavim… Svakako bih došla u Srbiju da posetim porodicu i zašto da ne iskoristim priliku i zaštitim se“, priča Andrea i dodaje da bi svako od nas trebalo da se vakciniše, kako bismo svi doprineli što bržem vraćanju normalnog toka života.

Inače, svi građani koji budu vakcinisani danas, drugu dozu vakcine će moći da prime takođe na Beogradskom sajmu, 5. juna 2021.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More