Osude najnovije agresije i obeležavanja Dana katastrofe: U Parizu napeto, protesti u znak podrške u Francuskoj

Foto: Tanjug/AP Photo/Rafael Yaghbozadeh
262

Šetnje u znak podrške Palestincima u pojasu Gaze održavaju su danas u desetak francuskih gradova, ali fokus je na Parizu, gde je angažovana policija za nemire, jer protest zabranjen, a organizatori su najavili da to neće poštovati.

Šef pariske policije Didije Lajmon naredio je zatvaranje prodavnica oko početne tačke planiranog marša u radničkoj četvrti na severu Pariza nakon što je upravni sud potvrdio zabranu, navodi AP.

Francuska: Otvaraju se terase kafića i restorana. Upotreba toaleta u lokalima još uvek pod znakom pitanja?!

 

Organizatori su rekli da nameravaju da osude najnovije izraelske agresije i obeleže Dan Nakbe (katastrofe), kada se prisećaju 700.000 ljudi koji su pobegli ili su proterani iz svojih domova u današnjem Izraelu tokom rata 1948. godine, posle kojeg je ta zemlja stvorena..

Policija je saopštila da će vodeni topovi biti korišćeni protiv onih koji prkose pariskoj zabrani.

Protesti su bili dozvoljeni u brojnim drugim gradovima, uključujući Lil na severu i Marsej na Sredozemnom moru.

Nakon eskalacije smrtonosnih raketnih napada između Izraela i palestinskog Hamasa u Gazi, francuske vlasti su na oprezu, plašeći se da bi sukob mogao da se odigra i u Francuskoj, u vidu nasilnih protesta, navodi agencija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More