ODLAZAK LEGENDE! ĐORĐE JE IMAO PRVI FAN KLUB NA NAŠIM PROSTORIMA! Rusi su išli 1.000 kilometara samo da ga vide i čuju (VIDEO)

foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL
214

Legendarni pevač Đorđe Marjanović je preminuo u 89. godini.

Svake godine na rođendan 30.oktobra čuvenog pevača proslavu su mu priređivali njegovi “Đokisti”, a doputovali bi i iz raznih delova Rusije njegovi verni obožavaoci koji su donosili korpe ruža.

Kolja, ruski “Đokista” sa najdužim stažom na aerodrom su ispratili svi oni koji nisu mogli da dođu. Stizali su i sa eks Yu prostora, prvo na proslavu u Beograd.

Preminuo legendarni Đorđe Marjanović

 

“Đokisti” su najstariji fan klub na ovim prostorima.

Sve je počelo tako što su ga sačekivali na Terazijama kada je izlazio iz stana, a ni sami ne znaju kako su uspevali u vreme pre mobilnih telefona, pa i kućnih aparata, da jave jedni drugima kuda se kreće. Bilo je dovoljno desetak minuta da se napravi kolona mladih ljudi koji ga prate niz ulicu. To je preraslo u klub obožavalaca, štampali su članske karte, a od članarine su kupovali platna na kojima su pisali transparente kada bi ga dočekivali. Kažu da su im mame odahnule jer su prestali da cepaju posteljinu na kojoj su dotada pisali, a prvi grafiti koji su se pojavili na njegovoj zgradi pisani su klasičnom farbom tako što su jedni drugima stajali na ramenima.

Uprkos tome što je bio zvezda internacionalnih razmera, Đorđe je brinuo o obožavaocima čak toliko da je obilazio njihove roditelje kada su bolesni, zabranjivao im da idu u klub dok ne poprave ocene, kumovao kada su se ženili i udavali, krštavao njihovu decu…

Kroz sećanja, danas ozbiljnih ljudi, ispričana je priča o idolu koji nije promovisao poroke, koga nisu pratili skandali, koga nisu čuvali telohranitelji, koji je bio kao sav normalan svet i zbog toga su i do poslednjeg dana bili spremni da pređu hiljade kilometara da mu čestitaju rođendan i kažu da ga obožavaju.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More