Šta je dočekalo Srbe prvog dana turističke sezone u Grčkoj?

foto: Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis
213

Prvog dana kako je otvorena turistička sezona u Grčkoj u letovalištima u Olimpijskoj regiji vlasnici apartmana i i restorana ubrzano se pripremaju za dolazak turista.

Mnogi od njih još uvek nisu formirali cene apartmana i soba, ali kako kažu sigurno neće biti skuplje nego prošle godine.

– Mi živimo od turizma, cela naša porodica. Ekonomija je ugrožena, ali je zdravlje na prvom mestu i zbog toga moramo svi poštovati mere protiv virusa – priča stariji Grk dok razmešta stolove u bašti restorana u Paraliji. On svoju tvrdnju ilustruje cenom girosa koji kod njega staje dva evra i 30 centi, koliko je bio i pre korone. Kaže da i dalje četvoročlana porodica može dobiti pristojan obrok i piće za ukupno dvadesetak evra.

Ova pravila na GRČKIM PLAŽAMA se neće svideti SRBIMA: Grčka se vraća u život ali uz ova četiri uslova!

 

Pre nepunih mesec dana ovo letovalište je bilo sablasno prazno. Nisu radile ni prodavnice osim prehrambenih, sada je uprkos kiši situacija vedrija, pa su vrata svojih radnji otvorili prodavci suvenira pored plaže.

U ovom trenutku moguće je vrlo jednostavno pronaći smeštaj iako nije ranije ugovoreno ili bukirano. Cene apartmana su oko 40 evra po danu, dok studio staje oko 30 evra po danu. Grci kažu da u ovom trenutku stižu samo „vikend“ turisti,  te da će „ozbiljna“ sezona krenuti od 1. juna.

Kad su u pitanju ležaljke na plaži još uvek ih nema na svim plažama i cene nisu istaknute, tome kumuju i loše vremenske prilike.

Izvor Alo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More