Britancima uprte oči u kraj juna, ovo je plan do konačnog prekida socijalnog distanciranja

Foto: Tanjug/ AP Photo/Alberto Pezzali
136

Velika Britanija će 14. juna doneti odluku o tome hoće li nastaviti sa završnom fazom ublažavanja ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja kovid-19, izjavio je danas britanski ministar zdravlja Met Henkok.

Britanija je u petak najavila da će ubrzati proces vakcinacije protiv kovid-19 i pokušati da suzbije širenje varijante virusa koja je prvi put identifikovana u Indiji, a koja bi mogla ponovno da spreči otvaranje ekonomije, preneo je Rojters.

“Donećemo konačnu odluku o četvrtom koraku, koji je i najveći korak na mapi. Donećemo konačnu odluku o tome 14. juna”, rekao je Henkok za Skaj Njuz.

Poslednju od četiri faze uklanjanja ograničenja trebalo bi sprovesti 21. juna, kada bi mogle biti ukinute mere socijalnog distanciranja u potpunosti.

Treća faza treba da počne sutra, kada će, između ostalog, ljudi moći da se zagrle, a pabovi i restorani da uslužuju kupce unutra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More