Analena iz Zelenih obećala: Ako pobedim, muž će čuvati decu

Foto: Tanjug/ Annegret Hilse/Pool via AP
215

Analena Berbok, kandidatkinja Zelenih za kancelara na saveznim izborima u Nemačkoj, rekla je da će se, ako pobedi, njen suprug brinuti o njihovoj deci.

„Kada obavljaš funkciju kancelara moraš biti dostupan danonoćno. Mogu to da ispunim, jer će moj suprug preuzeti potpunu brigu o deci, ako se to dogodi“, rekla je 40-godišnja političarka.

Čelnica stranke Zeleni i njen suprug Daniel imaju dve ćerke od 5 i 9 godina. Berbok je naglasila da je njen partner već odgovoran za vaspitanje devojčica i kućane poslove.

„Moj suprug je preuzeo punu odgovornost i radi od kuće. U proteklih nekoliko godina smanjio je radno vreme, jer ja često odlazim od kuće rano ujutru, a vratim se kasno“, objasnila je.

U završnoj fazi predizborne kampanje, njen suprug planira da se u popunosti posveti kućnim polsovima i boravi kod kuće.

„Trebalo bi da kao otac bude uz našu mlađu ćerku kada krene u školu“, dodala je.

Angelini demohrišćani u padu, Zeleni rastu! Najnoviji odnos snaga u glasačkom telu Nemačke

Analena je rekla da je njen suprug imao pravo veta na njenu odluku da se kandiduje za kancelarku, jer to bitno utiče na njihov porodični život.

Njen suprug trenutno kao lobista za jednu nemačku firmu koja se bavi špedicijom.

Ako ona postane kancelarka ili dobije mesto u saveznom kabinetu nakon izbora u septembru, njen suprug će, kako kaže, veroatno promeniti radno mesto

„Ako prihvatim državnu službu, vrlo je jasno da moj suprug neće nastaviti da radi u sadašnjoj firmi“, dodala je.

Izvor Jutarnji list
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More