Advokat Nik Lončar u Americi: Pandemija i loš život u SAD krivi za Milanovu smrt

Milan Lončar i sestra Jelena Foto: Privatna arhiva
340

Nik Lončar, advokat koji zastupa svoje klijente u Dalasu, Tusonu i Los Anđelosu, je brat od strica pokojnog Milana Lončara, ubijenog u januaru u Filadelfiji i zastupnik odbrane na sudu. Posle pripremnog ročišta za suđenje ubicama mladog Milana, koje je održano u Filadelfiji, pitamo advokata Nika Lončara, šta se novo čulo na tom pretresu u sudu?

“Nisam ovlašćen da otkrivam detalje, jer su policijski izveštaji dostupni samo tužiocu i braniocu. Nisu za javnost. Mogu da kažem da je policija dobro reagovala i brzo pokazala da je ubica Dejvis Džosefus pucač, koji je sa suačesnikom pobegao sa mesta zločina. Ušli su u ukradeni automobil ispred Džosefusove kuće. Uhapšen je u istom odelu u kome je bio obučen prilikom napada na Milana. Policija je, takođe, pronašla tragove pucanja iz pištolja na ubičinoj jakni. Ovo je, pored video snimka, verovatno najsnažniji dokaz, koji povezje Dejvisa sa ubistvom. Policija za Dejvisa tvrdi d aje bio pucač. Njegov saučesnik u ovom trenutku nije optužen, sud će ga verovatno koristiti kao zaštićenog svedoka”, rekao nam je advokat Nik Lončar.

Nik Lončar, advokat

Rekao nam je da je motiv za surovu likvidaciju Milana Lončara na ulici bila pljačka. Da Milan nije bio svestan da je opkoljen dvojicom razbojnika. Iznenadio se kada mu je Dejvisov saučenik rekao da je pljačka i dodirnuo ga. Trgnuo se i to je izazvalo reakciju ubice, koji ga je oborio sa dva hitca.

Pitamo advokata Lončara, ko je taj drugi učesnik u napadu na Milana Lončara?
“ Za sada je samo Dejvis Džosefus (20) optužen je za ubistvo Milana Lončara. Policija je imala još nekoliko osumnjičenih kao mogućeg saučesnika, ali nije imala dovoljno dokaza da optuže drugu osobu. Možda ćemo početkom suđenaj u junu saznati nešto više od saučesniku u ubistvu mog rođaka”, nada se advokat Nik Lončar.

Po njegovim saznanjima SAD su opasna zemlja, a Filadelfija je opasan grad. Prošle godine, Filadelfija, grad sa 1,5 miliona ljudi, imala je 499 ubistava.
“Ove godine je zbog pandemije, koja je izazvala napetost kod ljudi i zbog sve češćeg naoružavanja Amerikanaca, zabeležen masivan porast stope ubistava u gradovima širom Amerike. Samo u Čikagu je zabeležno 750 pojedinačnih ubistava. Bitan razlog za porast broja ubistava je i to što je mentalno zdravlje građana u SAD zanemareno. Amerikanci su na mnogo načina prepušteni sami sebi. Ne dobijamo bolovanja, roditeljsko odsustvo, godišnje odmore odmora. Samo se ubitačno radi. U čitavoj Americi bilo je dvedesetak masovnih ubistava. Zato je i predsednik Džo Bajden morao da interveniše rečima:”Moramo opet uvesti zakone o strožijoj kontroli onih koji kupuju oružje. Tako možemo spasiti živote”.

Mesto ubistva Milana Lončara

Kako danas žive Milanova majka Ejmi i sestra Jelena, pitali smo advokata Nika Lončara.

“Ejmi, Milanova mama je izuzetna žena. Odgajila je tako divnu decu. Vrlo je pametna i ljubazna osoba. Jelena, Milanova sestra, je divna mlada žena. Imala je čvrstu vezu sa bratom. Oboje su živeli u istom naselju i viđali se svaki dan. Iako je ovo možda uobičajeno u Srbiji, američki način života čini njihovu vezu vrlo retkom. Život majke i sestre je potpuno preokrenut. Šta im se gore moglo dogoditi. nego da im nasilnom smrću umre sin i brat? Milan Lončar je bio potpunonevina žrtva besmislenog zločina. Upravo je postao odrasla osoba, koja je živela srećno sa svojom porodicom. Nikada ništa više neće Ejmi i Jeleni da olakša ovaj tragični gubitak”, rekao nam je advokat Nik Lončar iz Amerike.

Marko Lopušina

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More