Sindikat medicinskih sestara u SAD protiv preporuke da vakcinisani ne nose maske

Foto: Unsplash/engin akyurt
203

Najveći sindikat medicinskih sestara u SAD osudio je preporuku Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) da revakcinisani ljudi ne moraju da nose maske u zatvorenom i otvorenom prostoru, osim ako se to ne traži lokalnim propisima, prenosi Glas Amerike.

„Nove preporuke CDC nisu naučno bazirane, ne štite javno zdravlje, prete životima naših pacijenata, sestara i drugih zdravstvenih radnika širom zemlje“, rekla je Boni Kastiljo,direktorka sindikata Ujedinjene medicinske sestre (NNU), prenosi Glas Amerike.

Hiljadu mačaka na ulicama ČIKAGA: Grad rešio da stane na put GLODARIMA!

 

„Nije trenutak da se popuštaju preventivne mere i sramota je što je CDC uradio upravo to, a mi se i dalje nalazimo usred najsmrotnosnije pandemije u proteklom veku“, dodaje. Predsednica sindikata Džin Ros je rekla da „nova uputstva nikada ne bi bila izdata da CDC zaista poštuje naučne dokaze o tome kako se prenosi virus“. Sindikat je pozvao Administraciju za bezbednost i zdravlje (OSHA) da momentalno izda uputstvo za ponašanje u slučaju infektivnih bolesti.

„Ako OSHA odmah ne izda takvo uputstvo, videćemo ponovo zaražavanje i smrt, a mogli smo to da izbegnemo. Takođe, obolevaće i medicinske sestre i drugi radnici na prvoj liniji fronta“, upozoravaju u sindikatu.

CDC je takođe redefinisano neka uputstva za ponašanje u pandemiji i objavio da će škole biti otvorene na jesen. Propisano je da učenici od zabavišta do kraja srednje škole treba da nose maske, jer neće svi biti vakcinisani do tada. CDC je takođe propisao da učenici treba da nose maske i u školskom autobusu.

​Apeluje se i na nastavnike i učenike da drže distancu od dva metra.

U Americi mogu Fajzerovu vakcinu mogu da prime svi stariji od 12 godina.

Izvor Glas Amerike
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More