“Nindža pasoš” kao “ULAZNICA” u ŠKOLU: AUSTRIJSKI ĐACI od danas u svojim KLUPAMA!

AUSTRIJA: Na jednom času neće biti potrebno da đaci noce MASKE!

Foto: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig, File)
981

U Austriji su se danas svi đaci vratili u školske klupe, uz izuzetak najstarijih đaka koji će i dalje biti na “smenskom režimu”.

Usled epidemioloških mera samo su prvih pet razreda osnovne škole do sada imala svakodnevnu nastavu, dok su ostali uzrasti bili na delimičnoj onlajn-nastavi i smenskom režimu.

Od sada svi đaci idu pet dana u nedelji u školu na nastavu.

Kako bi se sprečilo širenje korona virusa tri puta nedeljno će se testirati đaci, a ti testovi važiće i kao “ulaznica” za gastronomiju i sve drugo što se otvara od 19. maja.

Kao dokaz o negativnom testu, đaci će dobiti takozvani “nindža pasoš”, u koji će se lepiti stikeri za svaki negativan test. U školi đaci moraju nositi masku, a kod starijih đaka obavezna je FFP2 maska.

U osnovnim školama đaci masku mogu skinuti kada sede na svom mestu u učionici.

Kada je reč o testovima, uredba Ministarstva obrazovanja dozvoljava maksimalno jedan test po predmetu, a težište ocenjivanja biće i dalje na učešću u nastavi.

U vezi s ponavljanjem razreda, primenjivaće se ista pravila kao i prošle godine, a to znači da će đaci koji imaju jednu “peticu” automatski moći da idu u viši razred.

Što se nastave fizičkog tiče, uredba Ministarstva ukazuje da bi ona trebalo da se održi na otvorenom, i bez obaveze nošenja maske.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More