Kome je princ Filip ostavio BOGATSTVO: Traži se javno pokazivanje TESTAMENTA, a evo koliko MILIONA je ostavio naslednicima!

Šta piše u testamentu princa Filipa?! Sve je veći pritisak na vladu da objavi detalje testamenta!

Foto: youtube/printscreen
308

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete Druge, koji je preminuo 9. aprila, navodno je u trenutku svoje smrti bio “težak” oko 30 miliona funti (oko 35 miliona evra), ali se malo zna o tome ko će naslediti njegovo bogatstvo.

Zbog toga je sve veći pritisak na vladu da objavi testament vojvode od Edinburga, kako detalji o njegovom ličnom bogatstvu ne bi ostali tajna, pišu britanski mediji dodajući da pritisak stiže iz Doma Lordova, prenosi “Telegraf”.

Foto: Tanjug (Royal Mail via AP)

Dejvid Meklur, ekspert za kraljevsku porodicu kaže da bi se prema testamentu princa Filipa trebalo odnositi kako i prema poslednjoj želji svakog građanina Velike Britanije. On je za The Sun rekao da su pozivi na objavljivanje detalja validni jer bi mogle da “spreče prevaru” u okviru kraljevske porodice.

Iako je prošlo više od mesec dana otkako je princ Filip preminuo u zamku Vindzor, malo se zna o tome ko će naslediti njegovo bogatstvo. Jedino što se šuška jeste da će konje naslediti njegova unuka lejdi Luiz.

Niti koristi filter, niti je povećala usta: Zbog genetskog poremećaja postala zvezda interneta

Luiz (17) će osim životinja navodno naslediti i Filipovu kočiju, jer je obožavala da se vozi sa dedom u njoj.

Osim toga, javnosti je malo poznato šta je sve Filip imao u svom posedu, kao i šta bi ko mogao da nasledi. Meklur je ranije izjavio da veruje da će svu imovinu koju je Filip ostavio iz a sebe najverovatnije naslediti kraljica, sa kojom je vojvoda bio u braku 73 godine.

– Uglavnom se to tako radi, nasleđuju supružnici. U tom slučaju, nisu u obavezi ni da plate porez – rekao je on.
Ministar pravde je ranije rekao da naslednici mogu da zahtevaju da sadržaj testamenta ne bude objavljen javnosti.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More