Merkelova stala na stranu Izraela: Imaju pravo na samoodbranu

Foto: Tanjug/ Filip Singer/Pool via AP
519

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom o eskalaciji sukoba na Bliskom istoku i izrazila solidarnost Nemačke sa Izraelom.

Merkel je rekla da Izrael ima pravo na samoodbranu i osudila nastavak raketnih napada na Izrael, iz Pojasa Gaze, prenosi AP.

Nemačka kancelarka je rekla da se nada da će sukobi biti brzo završeni, imajući u vidu da žrtve među civilima sa obe strane.

Iz kabineta Merkel navodi se da je ona istakla da će nemačka vlada nastaviti da “odlučno reaguje protiv protesta u Nemačkoj, na kojima se šire mržnja i antisemitizam”.

Jedna od vodećih kandidatkinja za naslednicu Merkel, Analena Berbok iz nemačkih Zelenih, osudila je raketne napada Hamasa i podržala pravo Izraela na samoodbranu.

Ona je pozvala Nemačku i Evropsku uniju da podrže napore američkog predsednika Džoa Bajdena da posreduje između zaraćenih strana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More