Majkrosoft pokrenuo istragu protiv Gejtsa! Prevarena Melinda morala da pročita neugodno pismo

Foto: Tanjug/ AP Photo/Dave Weaver
400

Kompanija Majkrosoft pokrenula je istragu o suosnivaču Bilu Gejtsu i njegovom intimnom odnosu sa zaposlenom još pre 20 godina, saopštila je danas ta kompanija.

Majkrosoft je izrazio zabrinutost krajem 2019. godine zbog optužbi na račun Gejtsa i njegovog pokušaja stvaranja romantične veze sa jednom od zaposlenih tokom 2000. godine, prenosi Rojters.

Žena koja je imala aferu sa Bilom Gejtsom, od njegove supruge Melinde Gejts zahtevala je da pročita pismo u kome piše sve o njihovom odnosu. Kompanija „Majkrosoft”, istraživala je taj odnos i aferu.

U časopisu Vol Strit Žurnal u nedelju je objavljeno da je upravni odbor Majkrosofta odlučio da je Gejtsova povezanost sa zaposlenom ženom bila neprikladna i da zbog toga treba da se povuče.

Portparol Bil Gejtsa, demantovao je da odluka Gejtsa da napusti upravni odbor Majkrosofta nema nikakve veze sa tom aferom od pre 20 godina.

Milijarder, koji je 1975. godine učestvovao u osnivanju Majkrosofta, bio je izvršni direktor te kompanije sve do 2020. godine, kada je saopšteno da se povlači iz upravnog odbora kako bi se više usredsredio na filantropiju.

Gejts i njegova supruga Melinda, saopštili su početkom meseca da se razvode nakon 27 godina braka.

Često flertovao sa koleginicama

New York Times piše kako je Gejts pozvao na dejt dve žene koje su radile u Majkrosoftu i njegovoj fondaciji dok je još bio u braku sa Melindom. Gejts je navodno 2006. godine pitao službenicu Majkrosofta da izađu, nakon što ju je gledao kako drži prezentaciju.

“Ako vam je ovo neprijatno, pretvarajte se da se nikada nije dogodilo“, napisao joj je u mejlu, navodi Times.

Žena je poslušala njegov savet i među njima nije bilo ničega. Nekoliko godina kasnije, Gejts se takođe udvarao zaposlenoj u Fondaciji Bill and Melinda Gates. Bili su u Njujorku na radnom putovanju, kada joj je rekao:

“Želim da te vidim. Hoćeš li na večeru sa mnom?”

Ona je takođe sve shvatila kao šalu.

Sumnjivi prijatelji

Melinda je bila uznemirena zbog načina na koji se postupalo sa navodima o seksualnom uznemiravanju protiv Majkla Larsona, jednog od Gejstovih ključnih saradnika i menadžera njegovog ličnog bogatstva.

Tokom 2017. godine žena je pisala Bilu i Melindi da je Larson maltretirao žensko osoblje u biciklističkoj radnji koja je bila u vlasništvu kompanije bivšeg bračnog para. Žena koja se žalila na Larsona je postigla nagodbu 2018. godine, potpisivanjem sporazuma o neotkrivanju podataka i primanjem isplate.

Međutim, Melinda nije bila zadovoljna ishodom i naredila je nezavisnu istragu. Prema New York Times-u, Larson je bio na odmoru tokom istrage, ali je vraćen na posao i još uvek vodi Cascade Investments.

Takođe, The Daily Beast piše da je Gejts tražio bračne savete od osuđenog pedofila Džefrija Epstajna tokom više sastanaka u kući na Menhetnu, između 2011. i 2014. godine.

Gejts je navodno predložio Epstajnu da se uključi u filantropsku organizaciju i da “rehabilituje svoj imidž” nakon presude iz 2008. godine zbog podvođenja maloletnica za prostituciju, prema rečima osobe koja je navodno prisustvovala sastancima.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More