Italija skraćuje policijski čas, evo kad se očekuje potpuno ukidanje

Foto: Tanjug/ AP
201

Italijanske vladajuće partije su se složile da skrate noćni policijski čas širom zemlje, koji će od danas počinjati u 23 umesto u 22 sata, naveli su vladini izvori.

Izvori su nakon sastanka medicinskih savetnika vlade Marija Dragija i predstavnika koalicije rekli da će policijski čas od 7. juna počinjati još sat kasnije, u ponoć, a biti potpuno ukinut 21. juna, prenosi Rojters.

Italija, koja ima drugi po veličini broj žrtava kovid-19 u Evropi nakon Britanije, postepeno popušta ograničenja poslovanja i slobode kretanja, jer svakodnevna smrtnost i slučajevi opadaju, a sve više ljudi se vakciniše.

Ta zemlja je danas prijavila 140 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, u odnosu na 93 dan ranije, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je dnevni broj novih infekcija pao na 3.455, sa 5.753.

Italija je registrovala 124.296 smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 otkako je došlo do pojave epidemije u februaru prošle godine, po čemu je druga po visini u Evropi nakon Britanije i sedma u svetu. Zemlja je do danas prijavila 4,16 miliona slučajeva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More